Esős napra néznivaló

A május mindig olyan sok meglepetést tartogat, minden napra jut valami. Az eső meg csak nem akar ellálni, úgyhogy még ez is volt tegnap.

'Perennial blue' és 'Dames de Chenonceau'.
'Leonardo da Vinci' és 'Topcapi'.
Leonardo.

Leonardo.

Topcapi.

Dames de Chenonceau.

Mindenki egyszerre, bár senki nem látszik.





Megjegyzések

Hedvig üzenete…
Fantasztikus árnyalatokban pompáznak!
Orsi üzenete…
én nem tudnám megjegyezni így a rózsák nevét...nekem rózsa, rózsa, gyönyörűűűű és illatos mind :))

A keleti végekről küldök egy kis napsütést, mert erre aztán minimális eső volt.
Aranyalma üzenete…
Gyönyörűek!!! és még csodásabban fognak mutatni, ha az évelők is bebokrosodnak.
Juhmeli üzenete…
Hédi, köszi, még várok néhányra, hogy megmutassa magát.

Orsi, én a programnaptárat nem tudom fejben tartani.:) Köszi a napsütést, várom, , mert vasárnap este óta esik megszakítás nélkül. Előtte a vasárnap legalább jó volt, mert péntek, szombat is esett.

Aranyalma, évelők kényszerből kerültek ide, mert idén még sterilen akartam tartani a rózsakertet, hogy kapálhassak, de az évelőágy szétbombázás miatt ide is kerültek menekültek.
BoGyo üzenete…
Wow!!! Nagyon-nagyon szépek! Még amikor volt baumax én is kinéztem a Leonardo rózsát. De akkor még nem tudtam hova ültetni, most meg megszűnt a hálózat:( Csodásakat választottál, ez a Dames de Chenonceau is fantasztikus!
Nálunk eléggé megtépázta ez a sok eső szegény rózsácskákat, sok szirmot levert.
Jó gyönyörködést! Szimatolást!
Mesi üzenete…
Gyönyörűek a rózsáid. Most kezdem már el igazán értékelni őket néhány éve. Vajon ez a korral jár?! Mindegy, igazi "királynők" a kertben.
Juhmeli üzenete…
BoGyo, nálunk szirmok megvannak, de majd most jönnek a gombák, amik a Dames-t nem engedik kinyílni és bepöttyösítik. Meglátjuk, nem akarok permetezni.

Nálunk nagy kedvenc volt a Baumax, szerettünk oda menni, kellett is a sok felújítás, kertezés miatt, meg csak úgy, virágozni is. Máshol úgysem lehet a közelben. Még szokjuk, hogy már nincs.

Várom a te rózsáidat is nagyon, olyan jó máshol is gyönyörködni.
Juhmeli üzenete…
Mesi, azt hiszem igen, a korral jár. Eddig engem sem érdekeltek, Feri vásárolta őket, én meg szörpöt főztem belőlük.:) Aztán jött a tavaly ősz, és ... Tádááám! Már itt tartunk. Úgyhogy vigyázz! Ferit ki sem lehet robbantani a rózsakert mellől.
Petra üzenete…
Én sem értettem pár éve azokat, akiknek több száz rózsa volt a kertjükben!:) Aztán mindjárt én is száznál tartok (nem vagyok normális, de ez már így marad). Miért van olyan érzésem, hogy nálad is messze van még a vége?
Oliv Flower üzenete…
Mint egy mesebeli kert. Bár nem ismerem ezeket a rózsákat közelről, de a képek hatására éreztem azokat a csodás rózsaillatokat is. Léci, majd készíts időről időre képeket róluk, mert így tudok gyönyörködni bennük. Sajnos nálunk csak az ültetett rózsák tizede maradt meg, mert annyira hideg a tél, hogy állandóan kifagynak. Pedig már jobban be sem lehet takarni őket. De, ha kibírtak 3-4 telet fagyás nélkül, akkor már megmaradnak. Azt pedig csak a igazán ecccerű rózsák bírják :(
Petra üzenete…
KamillaMamilla, szerencsére rengeteg fajta rózsa van, így köztük nagyon jó téltűrők is, közöttük kiemelkedőek a kanadai és az amerikai rózsák.

De a történelmi rózsák között az albák, és a gallicák is jól viselik a teleinket, és bár igazán nagy választék sajnos csak a külföldi oldalakon van (bár nem bonyolult tőlük a rendelés), azért már nálunk is van néhány olyan kertészet, ahol ezekből beszerezhető. Ha érdekel, megírom.

Petra
Juhmeli üzenete…
Petra, teljesen jól gondolod, hogy még nincs vége. A 'Stonehenge' belsejében nincs egy fia rózsa sem, de még kívül is van eladó hely. Vannak álomfajták, amikre fáj a fogam, de még nyújtom a percet.
Juhmeli üzenete…
KM, ezt biztosan ígérhetem, hogy a blog el lesz árasztva rózsafotókkal. Sajnálom, hogy ilyen kíméletlen a klímátok, pedig csak 200 km.