Medence a vakondnak

A vakondhelyzet elkeserítő. Ma este a fülemüle dala kísért haza a kertből, de még ez sem tudott felvidítani. Pedig a lassú füttyei mindig mosolygásra késztettek. A rózsák is kitették szívüket, lelküket, szinte világítottak a szürkülő veteményesben, de ez sem segített. Úgyhogy harcba szállok a kártevőkkel, és új kísérletet indítok.
A csigák és a lótetű ellen földbe ásott tejfölöspoharakkal, konzervdobozokkal, a vakond ellen pedig úszómedencével fegyverkezek fel. Megfigyeléseim szerint a vakond a következő helyeken volt a legaktívabb: frissen telepített eper, bazsalikom mezőnek szánt vetés.Közös nevezőjük a rendszeres locsolgatás. Margó néni barátnőm szerint az is lehet célravezető megoldás, hogy a veteményestől távolabb jól beöntözök egy területet, hátha a kisfickó átköltözik oda, de legalábbis ritkábban végez földmunkákat ott, ahol én is dolgoznék. Lelki szemeimmel már látom is, hogy vakond koma a hátsó kert dszindzsájában boldogan pillangózik egyik túrásból a másikba, mint Dagobert bácsi a páncéltornyában felhalmozott pénztengerében. A kevésbé sportos vakondok hátúszással elégíthetik ki mozgásigényüket.


A tizedik másodperc  a kedvencem.

Megjegyzések

Nyözö üzenete…
Esetleg vesztegesd meg egy új nadrággal?! :) Pl. fürdőnadrággal.
Szerintem a vakond nem a vizet magát szereti hanem a laza, könnyen ásható talajt. A kökemény száraz tömbben furkálni macerás, sok energiát emészt fel, stb., de a már fellazított és lazán tartott ágyások szerintem olyanok neki, mint a kánaán. :)
Juhmeli üzenete…
Hogy ez eddig nem jutott eszembe! :)
Pedig Peti állandóan A kisvakond nadrágját akarja nézni!
Látod, már a házba is beköltözött!
Otthon Művek üzenete…
Tényleg, így belegondolva, logikus! Mindig ott jelentkezik, ahol szépen felástam, elgereblyéztem, bevetettem stb. És akkor én felnyögök, miért itt? Hát persze! Mert ott már kellemes sétagalopp! Óh, hát mennyire több esze van mint nekem!
Juhmeli üzenete…
Ha lesz időm, készítek neki ÁLveteményest. És szerzek fürdőnadrágot. A vakondnak.
Nyözö üzenete…
Azért az irodalom szerint van még más megoldás. :) Pl. ha veszel egy robotot (fúrópajzsot) a vakondnak, akkor esetleg a keményebb terepeket is bevállalja. Esetleg összeállhatunk, hogyha begyakorolja a kemény talajok porhanyósítását akkor jöhet hozzánk ásni a sziklákat kicsit. Idodalomjegyzék:
http://www.youtube.com/watch?v=80p0uNQNMDU

A projekt nullszaldós lehet (alkotmányos költségeket is beleszámítva) ha felajánljuk a kiképzet robotkezelő vakondot a fővárosi önkormányzatnak. Mire elrágja magát a Bosnyák téri piacig a metróvégállomáshoz csak megszánja egy árus és kap kis zöldséget a vakond, friss repceolajat a robot... :)

Figyelem! A belinkelt videót kiskorú jelenlétében csak saját felelősségre nézzétek meg, ugyanis az komoly függőséget, végtelen ciklusban történő mesenézést eredményezhet. :)
Juhmeli üzenete…
Sajnos a függőség már korábban kialakult. Szigorúan ellenőrzött körülmények között Peti maga kezeli a számítógépet, kiválasztja, elindítja, kiteszi teljes képernyőre a mesét. Mindezt a laptop érintőpadjával. Hová fajul ez a világ? Nem is tudom, szégyellnem kellene magam? Vagy ez a mai fiatalok sorsa?
Nyözö üzenete…
A gyerekek csak nyitottak mindenre és gyorsan tanulnak. Az hogy mit az változott, hiszen más veszi körbe őket mint annó minket. Emma is hasonlóan van a youtube-al, bár szerencsére nagyon ritkán jut eszébe, inkább szeret a kertben szaladgálni. :)
Juhmeli üzenete…
Nálunk a kertben én szaladgálok. Amikor valaki mondja, hogy jó nagy telek, lesz hol játszon a gyerek, mindig somolygok a bajszom alatt: anyának lesz hol játszani. :)