Még mindig napon aszalt paradicsom.
Alig várom, hogy kenyeret süthessek vele, vagy ...
A szombat reggel sütkérezni kitett adagot hétfőn este hoztam be. Lustasági okokból éjszaka is kint voltak, nem mozdítottam őket három napig. Ma pedig pici tormás üvegbe rakosgattam a paradicsom darabokat fokhagymával, rozmaringgal és napraforgóolaj-olívaolaj keverékével öntöttem fel az üveget. A paradicsom finom lett. Pedig izgultam, hogy fojtós, szájpadlásra tapadós vagy pergamenszerű elrághatatlan lesz a héj, de nem így lett. Olyan mintha aszalt gyümölcsöt ennék. Sőt! Könnyebb elcsócsálni. Édes. Paradicsomos.
Még kint szárad két fakknyi, azokat ma hozom be. Eredetileg ennyit terveztünk kipróbálásra, de a tegnap esti kóstoló után úgy döntöttünk, hogy a héten bevetünk még egy ilyen adagot, amíg tart a száraz forróság. A többiekből fogunk csak szószt főzni.
Alig várom, hogy kenyeret süthessek vele, vagy ...
Megjegyzések
Majd kóstojátok meg az olajat is, amivel felöntötted. Isteni finom lesz az is a paradicsomtól és a fűszerektől!!