Terepszemle

A telek megközelítőleg 2000 m2, melynek hátulsó része szántóföld, ennek végén mély vizesárok tele vízzel náddal, békával stb., az utca felőli részen pedig füves udvar a házzal, kocsi beállóval, garázzsal és kukorica góréval. Ezen a részen találhatók meg azok a növények, melyeket az előző tulajdonostól örököltünk. Ezek név szerint a következők: hatalmas hortenzia bokrok a ház előtt és az almafák alatt, hatalmas páfrányok szintén a ház előtt, három almafa a kocsi beálló mellett, ebből egy el lesz távolítva, mert igencsak megcsonkította valaki és egyébként is túl közel vannak egymáshoz, szőlő a kocsi beálló mellett, a ház mögött és a füves terület végén, málnasövény a ház és a garázs között, ugyanitt eper is, öreg cseresznyefa a ház mögött, körtefa a góré előtt, két almafa állt a garázs előtt, az egyik beteg volt, a másik nem, de kivágtuk mindkettőt, hogy be lehessen állni a garázsba, szedersövény a szántó egyik oldalán, magról kelt diócsemeték, ezekből a füves részen nem szeretnék hagyni, viszont van belőlük jó pár a telek végén is.

Mivel decemberben költöztünk ennyit sikerült felmérni a növénykincsekből. A térképen már egyéb növények is fel vannak tüntetve, mert bővítettük a gyümölcsöst néhány fával illetve bokorral, melyek a szántóra kerültek, ami persze nem szántó marad, hanem gyümölcsös és veteményes és rózsakert és rét és erdő és…(na ezen a ponton kell rám szólni, hogy állítsd le magad „gombócartúr”!).

A korábbi kertünkből áttelepítettünk: a saját nevelésű gömbbuxusokat,  magastörzsű ribizlit, jostát, egrest, rózsákat, fűszereket, évelő virágokat.

Ezek nagy része a leendő veteményest fogja díszíteni, ugyanis hirtelenjében ide tudtuk őket költöztetni. Amúgy is mindig vágytam formális kertrészletre, valamint olyan konyhakertre, ahol zöldségek és virágok laknak együtt a fűszerekkel. Hát így lesz ez az egész 3 in 1.
 

                                                           

Megjegyzések