Egy kis átalakítás

Volt egy kis tavasz az udvarunkban, sőt szinte nyár, igaz pulóveres. Szemrevételeztük Petivel kis birodalmunkat, én pedig megállapíthattam, hogy rengeteg tennivalónk van a veteményes kialakításáig.
Még elvermelve várja sorsát a cseresznye, a meggy, az őszibarack és a kajszi. Lassacskán beindul a nedvkeringés, remélem még nem késtünk el az ültetésükkel. Aztán a szántó egyetlen egybefüggő tyúkhúrmező lett a tél folyamán, gondolom jól kiszívta a tápanyagokat a talajból. Talán ennek egy részét visszanyerhetem, ha kézzel tépem ki és beáztatom egy hordóba, jó lesz majd locsolni. Már tervezem a zöldségágyásokat.
Vissza van még némi régészeti munka. A josta és egresbokornak néztem ki egy jó kis helyet, amikor áttelepítettük őket, de oda nem lehetett ültetni, mert 5-10 cm mélyen betonlapokat találtunk. Ezek felderítése, kitermelése és újrahasznosítása nem kis feladat lesz, de legalább lesz miből járdát készíteni.
A kukoricagóré végén volt egy roskadozó féltetős tároló sok-sok kinccsel: faanyagok, szerszámok, locsolótömlők, ládák, cserepek, rozsdásszög.... Peti kedvenc játszóhelye, állandó frászban voltam miatta. Ez volt a motorjának garázsa és megannyi játéknak szintere a télen. Most lebontásra került. Helyére hidegházat tervezünk, de előtte a töredezett betont fel kell szedjük, és rendet kell tegyünk. A bontáshoz Feri meghívta a mindenben segítő, villanyszerelő rokonunkat Matyit, akit végül úgy elkapott a rombolási láz, hogy szinte egymaga szedte szét az építményt, mivel Feri a közelébe se mert menni, nehogy valami rászakadjon. Matyi itt megrugdosta, ott megrángatta, amott megcsapkodta fejszével és már szét is kapta néhány - "Erre nem számítottam" - kiáltással és a leszakadó gerendák alól való félreugrálással fűszerezve. Senkinek baja nem esett, eltekintve attól, hogy a kisház hátsó fala, majdnem kilapította lelkes segítségünket, miközben felderítőúton volt mögötte,  ha Feri meg nem tartja azt. A szebb gerendákat, deszkákat félretettük, a többiből tüzelő lett. A szemét meg még nagyobb, mint volt az udvar közepén. Ezt hosszabb lesz  felszámolni, mint a kisházat.

Megjegyzések