Első szem

Megettük tegnap az első szem eprünket. Jó volt. Az eper is, de az érzés a szívemben még jobb. Most kezdem elhinni, hogy a végeláthatatlan harcnak a gazzal volt, van és lesz is értelme. Az állatokkal nem küzdök tovább. Remélem, hagynak elég ennivalót nekünk is. Ha nem jövőre többet vetek, hátha több marad. Már esszük az áprilisi vetésű retket, tényleg hónapos. Néhány napja este szaladtam ki pár darabért, fülemüle szólt hozzá kíséretnek. Olyan sötét volt, hogy tapogatva húzkodtam ki a késői nasit.  

Karalábé a január végi vetésből, hónapokig laktunk velük, vagy laktak velünk(?)  sok egyéb palántával, ezt is megérte. Alig várom már, hogy a fazékba vándoroljon a pajtikkal együtt. Az áprilisban vetett utánpótlás már a hidegágyban csücsül.

Csendélet a hidegágyban.

A márciusi Rajnai törpe. 

Virágzó szeder. Ami minden metszés ellenére áthatolhatatlan dzsindzsa lett. Majd ősszel ellátom a baját. Az áprilisban vetett répát és petrezselymet újra vetettem. Volt társaságom is. 

Nem szívbajos béka, bírta a kapálást is.

Már szemezek az újabb szem eperrel.

Részlet a veteményesből.

Ez az a rész, amit teljesen kézzel műveltünk meg. Kezdve a sufniban talált ásóval, folytatva az összecsukható, alumíniumnyelű kiskapánkkal. Gereblyénk van! És vasvillánk is. Igaz, azt még nem nagyon használtuk. És nálunk van még, túszul ejtve Margó néni kapája, amiből neki kettő van, és pont két éve kaptuk kölcsön. Hát, így adjon kölcsön nekünk valaki valamit.

Ui.: A fagytól megfeketedett paradicsomok hajtanak.

Megjegyzések

csakBea üzenete…
Szia Melinda! Nagyon tetszik a veteményesed, irigykedem :) Ilyen bújtatott békával már én is találkoztam, de fényképezés helyett inkább a visítás meg a menekülés jutott eszembe, pedig általában nem félek az állatoktól. Csodálom a lélekjelenléted :)
Piszke a Birtokról üzenete…
én nem vagyok egy rendezettségre törekvő típus, de az ilyen vetemények azért mindig erős tiszteletet váltanak ki belőlem, gratulálok :)
Juhmeli üzenete…
Üdvözöllek Piszke! A veteményesben élem ki a díszkert iránti vágyamat, mert a has elsőbbséget élvez. Egyébként a képen nem látszik, de tyúkhúr milliomosok vagyunk. Te pedig cirok. Sok sikert hozzá!
Beatrice! Örülök, hogy tetszik. Én a lepkéktől szaladnék visítva, ha a büszkeségem engedné.