Garázsfoglalók

A napokban a garázs megközelítése veszélyessé vált. Korábbi sejtésem az  ügyben, hogy a rozsdafarkúak beköltöztek nyilvánvaló lett. A garázst, mint sok egyebet is, egyelőre nem rendeltetésszerűen használjuk. Ide kerültek a házban hagyott bútorok, a szerszámok, az építőanyagok, a  festékesvödrök, dobozok a költözködésből (a mai napig teljes tartalmukkal). Tavasszal beköltöztettem a babakocsit is, hogy ne a szuterénből kelljen felcincálni minden egyes nap. Nyugodt, viszonylag háborítatlan zugra lelt itt a rozsdafarkú pár.  A hullámpala és a gerendázatra erősített OSB lapok között alapítottak családot. Itt egyébként a szomszéd által a garázs hátsó falára futtatott borostyán is otthonra lelt, bevezetve az esővizet, így előidézve a rögtönzött födém korhadását, a rögzítések elöregedését. A madárpár viszont zöld körülmények között, mondhatni a természetben nevelheti fiókáit. Akik mostanra kirepültek, farktollaik még rövidek, tollazatuk pihés, tollzonborz, és pufókabbak, mint a szüleik. Kicsit emlékeztetnek Katira, akinek most kezd nőni a haja, puha tüsifrizurája nagyon vicces. Egyik nap, nem tudom mi üthetett belém, bekukucskáltam a garázskapu üveg nélküli ablakán. Rozsdafarkú apuka olyat húzott majdnem a fejemre, hogy arról kódultam. Ugrándozott egy darabig bútorról bútorra, hangos veszekedéssel, majd elcsalt a veteményesbe. Ferinek is volt kalandja velük. A fióka a garázs melletti ládán ücsörgött. Nem egy szívbajos jószág. Persze az is lehet, hogy ilyenkor mozdulatlanságával álcázza magát, míg az apuka ezerrel veszekszik,csattog, hogy magára vonja az ember figyelmét. Persze mihelyst Feri megmozdult az utód felrepült, de a mozgáskoordinációval még gondjai vannak, Ferinek kellett elhajolni a röppályájának ívéből. Kissé megijedt. Mármint Feri. A fióka gondolom jobban.
                                   

Apja és fia/lánya

Megjegyzések

csakBea üzenete…
Annnyira szeretem őket!
Otthon Művek üzenete…
Szépek. És ha már önkényes lakásfoglalóként beköltöztek, akkor mondhatni érthető, hogy védik a terciát, mit akar ott a Feri? Vagy Te.:)))
Juhmeli üzenete…
A frászt szokták rám hozni, mikor gyanútlanul trappolok hátra a veteményesbe, a fiókák meg éppen repülőórán vannak. Jó reflexekkel és behúzott nyakkal elkerülhető az ütközés. :)
A fiókák nem szívbajosak, bezzeg a szülők! Őrjöngve csettintgetnek, próbálják hívogatni az utódokat. A fiókák meg igazi rosszcsontok, alkalmi süketnek tettetik magukat és az ellenkező irányba fordítják a csőrüket.