Infrastruktúra

Korábban említettem már, hogy télen, mikor költöztettük a bogyósainkat, nem lehetett arra a helyre rakni, amit kigondoltam nekik, mert a fű alatt 5-10 centiméter után betont találtunk. Mivel ez lapokból volt, nem pedig egybeöntve, elkezdtem a kitermelésüket, hogy alkalmasabb helyen kerüljenek felhasználásra. Így született meg a kerti sztráda ötlete. Szerettem volna, ha esőben is ki lehetne rohanni a veteményesbe egy kis ezért-azért, anélkül, hogy a kárókockás gumicsizmámban tvisztelnék métereket, mielőtt dobok egy hátast a sárba. A projekt a mai napig tart és még fog is egy darabig, mert nem csak Feri és én, hanem a vakond is dolgozik benne. És persze annak ellenére, hogy a betonlapok marha nehezek, nincs még végleges megoldás az ötlet megvalósítására.
Első menetben úgy gondoltam, hogy teljes járdaszélességben rakom ki a puzzle-t, köztük kavics, a nagyobb résekben pedig növények: kakukkfű, kamilla...


Aztán rájöttem, hogy nem tudunk annyi betont feltárni, hogy elég legyen főútvonalra. Ezért megkértem Ferit, mert én hasizomhelylázat és hátfájást kaptam, hogy szedje fel, amit én leraktam és csak ágyásszegélynek hagyjon lapokat, közé meg megy a kavics. Vagy a sóder, attól függően, hogy mennyire leszünk elszántak arra, hogy átrostáljuk az átalakításból maradt sóderkupacot, ami persze a kocsibeálló kellős közepén feszít, lehetetlenné téve a garázsba való beállást. Bár azt egyéb tényezők is akadályozzák, de arról majd máskor.


Gondolkodtunk rajta, hogy talán nem lenne gond, ha nem teszünk fóliát a föld és a sóder közé, úgyis tömörítjük előtte a talajt ( jártunk rajta heteket), meg hagyjuk a lapokat is besüllyedni egy kicsit. Hittük, ha már minden beállt, és semmi nem mozog, kezdődhet a talicskázás. Kac-kac-kac. Közbejött a "tájépítész", aki meggyőzőtt minket arról, hogy ezt ilyen egyszerűen sajnos nem lehet megcsinálni, jobb alapok kellenek. 


A következő az lesz, hogy felszedjük a köveket ( mi az nekünk, egyesével is alig bírtam őket), fólia alájuk is, rá meg a sóder. Rögtön. Nehogy legyen ideje felpúposodni. Talán jó lesz.

Majd megbeszélem a tájépítésszel.

Megjegyzések

Otthon Művek üzenete…
Úgyis kitalál valamit, ez egy olyan csávó:)
De Te is ki fogsz találni valamit ellene, mert Te meg olyan csaj vagy:) Hajrá!
Egyébként marha jól néz ki, eszembe nem jutott volna, olyan mint valami római útmaradvány!
Holdgyöngy üzenete…
Szia Melinda! Egy kertálakító műsorban olyant láttam, hogy széttörték a betont, s úgy építettek belőle utat. Viszont így sem rossz. Jó, hogy rám találtál, mert tanulok tőled, mert a te utadat járom/járjuk mi is.
Juhmeli üzenete…
A vakond teljes gőzre kapcsolt, de legalább az utat túrja, nem a veteményt. Ha végzek a bendőbevalók körüli teendőkkel vakondtalanítom az utat. Gondolom bosszúból az ágyásokban fog majd pogózni.