Szóljatok a vadgesztenyefáknak!


Tegnap sétálni voltunk a kedvenc helyemen. Mármint a közelben. A kertünkben csak azért nincs fasor, mert van ez a  Hely. A máriagyűdi kegytemplom körüli park. Vagy valami olyasmi. Régi temetővel, kálváriával, kápolnával, sok-sok lépcsővel,  fasorokkal, szabadtéri misézőhellyel, ahol a zarándokok aludtak is a csillagos ég vagy az árkádok alatt. Mindez a Tenkes-hegy oldalába simulva. Van itt tanösvény, megannyi turistaút, (négykézlábas is), kilátó, szalonnasütőhely... Persze utóbbiak kilőve, míg a törpemókusok, óvodásmókus korba nem lépnek. Addig marad a kálváriadomb, ami remek szánkópálya lenne,  Peti szerint kis házakkal,  a széles fasorok, az erdőben elrejtett titkos helyek. A rengeteg lépcső. Még nem álltunk mindegyiken.

A vadgesztenyefák zörgősre száradt levelein lépkedve ősz illat terjeszkedett a fasorokon, a mellkasomban. Már nagyon várom, de még nincs itt az ideje.

 
  Szóljatok a vadgesztenyefáknak! Még nincs itt az ősz.



Megjegyzések

Nyözö üzenete…
Óh igen azok a mágikus lépcsők! Nálatok is számolják rendesen? Egyszer kijöttek elém a buszállomásra a lányok, és Emma éppen akkoriban kezdte a "kézenfogva lépcsőzős" korszakát. MInden lépcsőfok megmászása után hangos örömvisítással (ez az a bizopnyos dobhártyarezonanciát okozó, közelről fájdalmas fajta) nyugtázta az eredményt, az utasok meg fetrengtek a nevetéstől... Most már persze önjáróan lépcsőzik, de nincs az az isten, hogy kihagyjon egyet.

Ezek szerint felétek is nagy a szárazság? Nálunk a gyertyánok sárgulnak erőteljesen, és sárga levéltakaró van alattuk. A tölgyek úgy nézem jobban bírják valamivel. De jöhetne már valami rendes eső, tegnap ígéretes nagy borulás után végül 10 cseppnél több nem esett. :(
Juhmeli üzenete…
A lépcsőzés nagyon jól megy nálunk is, de a sikongatást csak mások csemetéitől ismerem:

Tegnap, mikor néztem a met.hu radarját, hogy fog-e nálunk esni, vagy csak felhősödünk, arra nálatok zivatart jelzett. Mondtam is Ferinek, hogy nálatok biztos esik. Hát, akkor ti is csak nézegetitek a felhőket és hallgatjátok a mennydörgést. Bár nálunk végül három perces záporban csúcsosodott ki a dolog. A talaj felső két centije nedves is lett. :( De már annak is örülök, hogy nincs 36 fok meleg.
Nyözö üzenete…
Érdemes az idokep.hu nagyfelbontású radarját nézni, azon már elég pontos képet kapni a vonulásról. Sokszor belekever a domborzat, és picit tőlünk északra vagy délre elhúznak ezek a zivatarok. De ha egyszer elér minket a csapadék, akkor az istenesen nekikezd... Éppen most két éve, hogy bevágott a villám is a kertben az egyik tölgyfába... Idén a tavasz csapadékos volt, de a nyáron nagyon rég nem esett rendesen.
Otthon Művek üzenete…
Gyönyörű hely.:)
Nálunk annyi esett tegnap, hogy épp nem kellett locsolni. Ja, épp csak addig, amíg bringával jöttem haza melóból. Mikor hazaértem pont elállt.
Juhmeli üzenete…
Nyözö: Hol van a nagyfelbontású radar? Biztos kiböki a szemem, de nem látom.

Adél: Messze laksz a munkától? Remélem nem áztál meg nagyon. Vagy remélem jól megáztál? Melyik a kevésbé gonosz?