Tervezgetés

Abban jó vagyok.
Rákattantam az udvarrendzés témájára. Terasz a házhoz közel. Burkolat. Kiülő. Csobogó. Árnyat adó fák. Rózsapavilon. Rózsaalagút. Erdő. Kocsibeálló. Pedig ezek vannak a fontossági lista utolsó helyén. 
Álmodozni szabad. És rajzolgatni is. Most már Peti is besegít.
 Egyelőre maradnak a kevésbé izgalmas dolgok. Rendrakás, kerítés készítés, gazolás, kapálás. Ősszel pedig remélhetőleg a nagy évelőágyás kialakítása a bespájzolt növények egy részéből. Akkor talán már nem lesz olyan a föld, mintha betont próbálnánk felásni.  Addig viszont kiélvezem az egyik legjobb dolgot az udvaron. Terepszemlét a csepp kertünkben nap, mint nap.


Megjegyzések

Otthon Művek üzenete…
Hát álmodozni azt nagyon kell! Én csak tudom! Annyi ötletem lenne, hogy egy uradalom kellene hozzá! Meg idő. Meg pénz. Meg meg meg... Nem is baj, ha nem jön minden össze, mert aztán már amúgy is máshogy gondolom. Ha egyszer minden meglenne, akkor miről lehetne álmodozni? Mondjuk arról, hogyan lehetne az egészet valahogy máshogy...
Holdgyöngy üzenete…
Akkor együtt álmodozunk. Fogtam két könyvet: egy kerttervezésről szólót, aztán egy másikat, amiben a növényekről írnak. Aztán van a realitás és az álmodozás, s kellene hozzá, ahogy Adél írta sok-sok pénz. Álmodozni azért kell, mert az ember keres, tervez, aztán egyszer csak összejön valami, ha nagyon sokat gondol rá. Bízni, hinni kell benne, másként nem megy.
Monika üzenete…
Köszönöm,hogy bejelölted magad nálam olvasóként,így én is megtaláltalak.:)
Mosolyogtam,ahogy néztem a rajzaidat: nemrégen kezembe akadtak az én terveim,rajzaim,amiket 13 éve készítettem erről a kertről.Nem dobtam ki/hát igen,én sajna nagyon kevés dolgot dobok ki.../
Egy ötletet elindítottál bennem,hogy szedjem össze a 10 évvel ezelőtti és a mostani képeket.
Monika üzenete…
Hoppá! Hiszen én már olvasód vagyok valamióta.:)
Olyan sok a szép és kedves blog, hogy nem tudom mindet nyomon követni....:(
Nyözö üzenete…
No igen... Álmodozni én is szoktam sokat a kertről, hogy hogy is fog kinézni amikor majd kert lesz... :) Aztán egyenlőre a házat és a közvetlen környékét kellene rendbetenni, addig nem merek olyan növényeket betelepíteni amik később úm. útban lennének, áttelepítendők stb.

Nem is baj, ha az ember ezeket idő előtt elkezdi, mert van ideje érni a terveknek. Magamon azt vettem észre, hogy ahogy telik az idő formálódik a bennem élő kép is. Pl. nagyon jó, hogy a bográcsolós-kertifőzős részeket nem alakítottam ki ott, ahol korábban bográcsolgattunk. Érdemes a kertben tenni-venni élni a mindennapokat mielőtt lenne kerti út, meg pad, meg mifene. Idő amíg kialakul, hogy hol jó leülni egy bögre teával, hogy merre praktikusak az utak, hol jártok rendszeresen, hol szeretnek játszani a gyerekek... Ha ezek letisztulnak, akkor sokkal praktikusabb és megalkuvásmentesebb lesz a kertetek.

Persze ehez az is hozzátartozik, hogy időközben telerajzolsz pár füzetet az ötleteiddel. :) Én is ezt teszem még a buszon utazás közben is ha épp eszembe jut valami. De ez jó dolog, ez kell...
Juhmeli üzenete…
Jól esik olvasni a hozzászólásaitokat. Kicsit elment a kedvem a kertezéstől, de ti félig visszahozzátok. A másik feléről majd én gondoskodom.:)
Az a baj, hogy nem tudom elviselni, ha valami nem úgy alakul (olyan gyorsan), ahogy szeretném. Nem vagyok egy türelmes típus. Pedig a kertészkedéshez, ahogy Nyözö írja az is kell. Meg persze pénz is. De sok minden van, amit meg tudunk csinálni anélkül is, mert sok dolgot halmoztak fel az előttünk lakók. Csak hát most nem arra fáj a fogam. De fontos a kerítés is. Most kullogtam vissza a kertből félúton, mert idegen kutya bóklászott a hátsó telek dzsindzsájában és nem voltam ismerkedős hangulatban (igencsak megijedtem:). Pedig már hetek óta nem ébredtem azzal az érzéssel, hogy kerteznem kell! Sürgősen! Úgyhogy ideje újraindítanom a rendszeremet. CTRL-ALT-DEL
Juhmeli üzenete…
Mammka üdvözöllek újra itt!:)
Otthon Művek üzenete…
A múltkor nem írtam ide, de nem hagy nyugodni, annyira jó ez a kép, ahogy gumicsizmában szemléled a terciát! Tisztára mint az intéző! Az ott egy olyan mosttökrenemjuteszembeaneve, babafon vagy mi?:)
Juhmeli üzenete…
Most, hogy mondod tényleg olyan intézős. És igen, ha kijutok a kertbe, az általában akkor van, mikor alszanak a gyerekek. Ilyenkor viszem a lehallgató-készüléket, mert a veteményes kicsit messzebb van. Bár nem mindenhol jó a vétel, azért nagyon hasznos dolog egy bébiőr.:)
Nyözö üzenete…
Ó a türelem nekem sem lenne meg, csak ugye más területen szűkös erőforrások miatt nem lehet teret engedni a türelmetlenségnek. És miközben ez a részben kényszerből elkövetett várakozási időszak van, rájöttem, hogy ebben is van jó, és érték.
Most már tudatosan nem nyúlok olyanhoz amit később még át kell alakítani, de ez nem akadályoz meg abban, hogy állandóan álmodjak róla és építkezzek. Kicsit fárasztó is amikor az ember még álmában is tervez/dolgozik. :)

Egyébként én is imádom a kerti szemléket... Bögre a kézben, és az ember megszemléli a kertet a kellemes friss levegőn, madárcsiripelés, szép meleg tónusú, laposan sütő reggeli fények... Jó is az.
Juhmeli üzenete…
Jó tudni, hogy más is tervezget/építkezik még álmában is. Már kezdtem hülyének érezni magam, hogy sokszor ezzel kelek, ezzel fekszem. Állandóan jár az agyam valamin. És belátom azt is, hogy nagyon hasznosak a kényszer parkolópályák. Máskülönben már szétvertük és átépítettük volna a házat olyanra, ami lehet, hogy nem a leges-leges-legjobb. Így csak a közel fél százados fürdőt bombáztuk szét. Meg a hasonló korú elektromos és vízhálózatot cseréltük ki. Aztán elfogyott a pénz. Szerencsére.:)
Nyözö üzenete…
Látom alakul a blogod kinézetre is... :) És kerültek új képek is ide oldalra.
Ez a borzas lila ugye a díszcsorbád? Volna ezügyben egy kérdésem: nincsen képed esetleg a növényről még bimbós korából? Ugyanis nézegetem a mi díszcsorbáinkat, és jelenleg többféle van belőle:
a) ami még csak zöld levelet hozott, nincs virágszára
b) alul keskeny, felül kiszélesedő buzogány formájú, tömött bimbókkal
c) alul szélesebb, felfelé keskenyedő csúcsos, lazább struktúrában növekvő bimbókkal...

Érdekes növényke mitagadás... :)