Hasznos, de unalmas bejegyzés az időjárásról, amelynek az elkövetkezendő évek adnak értelmet

Vasárnap nem esett. Egy napot ráhúzott a nyár. Szerencsére. Így felhők, orkán erejű szél, az általa felkapott por, eső és árnyék nélkül tarthattuk meg a keresztelő utáni ebédet/uzsonnát/vacsorát az udvaron. Ki kell találni valami gyors, olcsó árnyékot adó megoldást jövőre, bár a kerti sátor jól vizsgázott, lehet, hogy az is megteszi, amíg kitalálom, mi és hogy legyen, meg amíg megnőnek a már elültetett fák.
Hétfőtől viszont megérkezett a várva várt lehűlés és eső, kíváncsi vagyok, mit szólnak hozzá a növények. Fognak-e teremni, vagy végleg megadták magukat. Amiben még bízom az a paprika, talán paradicsom, még egy kis csemege kukorica, uborka, cukkini. Már gondolkodom az őszi vetésen is, de előtte kipucolom a veteményes nagy részét. Amit június óta lehet szedni, az a karalábé, a kelkáposzta, a sárgarépa, petrezselyem, és néhány fűszernövény. Kapnak esélyt a karfiolok és tökfélék is, ha már megmaradtak a nagy szárazságban. Meghagyom az eperágyást is, de abból is csak az egyiket. Jövőre kisebb területet fogok a veteményesnek, hátha jobban rendben tudom tartani, és kevesebb búvóhelyük lesz a poloskáknak. Egyébként is  a cél még mindig csak az, hogy nyáron és ősszel kihúzzuk anélkül, hogy zöldséget és gyümölcsöt vegyünk. Eszünk, ami van. 














Persze nem dísztököt.

Megjegyzések

csakBea üzenete…
Egy kertész számára az időjárás sohase unalmas téma! :) Nálunk nem esett, nem esik,és nem is úgy néz ki, hogy fog esni.
csakBea üzenete…
m...sohasem...
BoGyo üzenete…
Nálunk ma egész nap szemerkélt az eső. Remélem a tanyán is, mert mindenre ráférne egy kiadós eső.
Örülök, hogy szerencsétek volt az idővel hétvégén! Biztos nagyon szép lehetett kint az udvaron a vendégeskedés!
Juhmeli üzenete…
Bea remélem megérkezett hozzátok is az eső, nálunk már újra süt a nap, de úgy néz ki hogy eleget kapott a szomjas föld.
BoGyo, küldjük nektek is az esőt, a tanyára is!
csakBea üzenete…
Nem esett egy csepp sem.
Juhmeli üzenete…
Sajnálom, hogy elkerült titeket, vagy csak kifogyott az anyag a felhőkből? Azért még lehet, hogy idén már nem kell locsolnod. Több a harmat és nincs olyan forróság.