Kiserdő küldetés 1. rész

Otthon kellett az ujjas juharoknak. Íme egy csepp erdő soron kívüli kialakítása, mielőtt mindegyik fa korai téli álomra szenderül. Úgy, ahogy mi csináljuk.
Előzmények:
  1. Végy egy fát, aminek nincs megfelelő zugod a 2000 négyzetméteres telkeden.
  2. Végy hozzá még kettőt, hasonló igényekkel.
Tervezés:
  1. Nézegess juharos-kertes képeket, elemezd ki őket.
  2. Szemelj ki egy területet, ami közel van a fő közlekedési és tartózkodási útvonalhoz, valamint az egyetlen felnőtt korú fához, így sűrűn gyönyörködhetsz majd a művedben. A területen lehetőleg ne legyen egy beteg almafa tönkje, és egy felesleges diófáé sem, valamint a talaj tartalmazzon minél kevesebb pajort, hangyát és vakondjáratot.
  3. Figyeld a nap járását napokig, mikor hová esik az árnyék. Melyik fa melyik társát fogja árnyékolni, milyen irányból, mennyi ideig. Gondold végig, melyiknek kell árnyék, melyiknek a napfény. Ezeken kívül vedd figyelembe a várható magasságukat és alakjukat, ami úgyse olyan lesz, de mégis kell a viszonyítás.
  4. Vedd számba a rezervátumokban gyanútlanul növekedő, aljnövényzetnek alkalmas növények sorát.
  5. Sértődj meg, mikor apuka kategorikusan kijelenti, hogy az ő kiserdőjébe egyetlen formára nyírt puszpáng és nem formára nyírt, de gyöngyvessző be nem teszi a lábát. Végül úgyis minden úgy lesz, ahogy te akarod. Mert az mégsem járja, hogy betelepítjük a kevéske aljnövényzetet, utána meg a fákat, majd gyönyörködhetsz az üres, gyomirtótól kiégett területben.
 Bemelegítés:
  1.  Végy egy jó férjet, aki fizikailag vagy lelkiekben támogat a következők és a folytatásban felsoroltak végrehajtásában.
  2. Ásd ki a kivágott fák tönkjét, melynek gyökere vastagabb, mint a földből kiálló törzs, és közben taposd el  a pajorokat.
  3. Gyomirtózd le a területet, ha nem akarsz állandóan a gazakkal hadakozni. Majd várj türelmesen, míg kidöglenek a gyomok.

(Folytatása következik.)

Megjegyzések

Otthon Művek üzenete…
Istenkém, ha a férjek mindig egyetértenének! Milyen szép is lenne! Persze kell nekünk a kihívás, csak azt kell elérni, hogy amit kitaláltunk, arról végül azt higgye, hogy ő találta ki!
Jó munkát!
csakBea üzenete…
Képeket kérünk!!!
Juhmeli üzenete…
Hát az elejéről nem nagyon készült kép, de majd következnek azok is, a folytatással együtt.