Kiserdő küldetés 2.rész

Fizika:
  1. Áss gödröket a betonkeménységű földben. Nem fog sikerülni.
  2. Öntözd be a korábban tudományosan és körültekintően megállapított koordinátákon lévő helyeket és áss gödröket a fáknak. Széleset, nem túl mélyet. 
  3. Javítsd fel savas kémhatású virágfölddel ('A' jelzésű), helyezd be a fákat lehetőleg egyenesen, a megfelelő irányba fordítva arcukat. Locsold be, ültesd be, mulcsold le.
  4. Ezt a műveletet ismételd meg ahányszor szükséges. 
  5. A korábbi régészeti ásatásaid során kitermelt betondarabokból válogass lépőköveket, szállítmányozd az áhított helyre. Fektesd le a nyomvonalon őket. Szökdécselj rajtuk pár kört, majd félig ásd be őket a még mindig beton keménységű földbe, kiszintezve, hogy ne mozogjanak. Nem fog sikerülni.
  6. Moss rohadt körtés faládákat a nyomvonalon, vagy egy tucatot a hajnali napsütésben. Délután próbálkozz újra az ötös művelettel, miközben az egyik mókusod folyamatosan a nyomvonalon szökdécsel, ahogy tőled látta, a másik mókusod pedig etetés után csatlakozva a csapathoz, apró ujjaival szélesen mosolyogva felcsippent egy nagyobb földmorzsát a vakondtúrásból és közli veled "mammam", majd szédületes gyorsasággal a szájába tolja szopogatás céljából.
  7. Ültess aljnövényzetet a még mindig beton keménységű földbe, javítsd fel némi marhatrágyával, miközben a 11 hónapos fadarabot rágcsál, traktorozik, és magára borítja a locsolókanna maradék tartalmát. Zuhanyoztasd le a tetőtől talpig sáros kétfogút, és húzz rá pizsamát, miközben apát kint eszik a szúnyogok, a hároméves pedig az ébresztős tűzoltós meséért üvölt torkaszakadtából. Kilenc órakor, pedig zuhanj apa mellé fájó nyakkal és karokkal, magadban hálát rebegve, hogy a kopaszok is ájultan hortyognak a helyükön a szokásos tíz - féltizenegy helyett. Aludd végig az éjszakát, csupán két sötétben tapogatózó, cumikereső megszakítással és ébredj úgy, hogy a keleti ablakon át, ami mellett az ágyad van, hasadra süt a nap. Mennyei.
  8. Légy rutinos! Este locsold meg azt a földterületet, ahova ültetni szeretnél, így másnap eggyel kevesebb akadállyal kell szembenézned. Például, a fű alatt tíz centivel vízszintesen beágyazódott félcserepekkel, amik állandóan kisiklatják az ásót. Mire végre megtalálod a szélüket, hogy kiemelhesd őket, már hatványozottan jobb lesz az egyensúlyérzéked.
  9. Szöszmötölj napokig az aljnövényzettel, mert a fák olyan kicsik, hogy még egy bokor nefelejcs is nagyobb látványosságot szolgáltat. Áss nekik is gödröket, vagy lazán áss fel egy nagyobb területet, oszd szét a töveket, ültesd be a gyerek műanyag homokozólapátjával, ő úgyse használja, csak a tiedet. Használta, de hogy használat után hol hagyta a te csili-villi, új, fém, erős ültetőlapátodat, az a feledés mocsarába merült. Aztán locsolgasd a szétcincált, szeptemberi hőségben kornyadozó növényrészeket, hátha nem döglik ki mind.
  10. Menj a rettegett barkácsáruházba további mulcs adagért, szentül elhatározva, hogy nincs a Földkerekségen olyan növény és olyan ár, hogy hajlandó lennél venni bármi zöldet. Persze van. Meg van még egy erős, fém ültetőlapát és virágföld is.
  11. Ültess reggel, ameddig lehet, mert a törpemókusok alszanak és nincs döglesztő hőség. Ne csodálkozz, mikor megkérdezik, hogy kényelmes-e kutyás pizsi fölsőben gyöngyvesszőt ültetni. Már hogyne lenne kényelmes, egy fél ásónyom mélységig, utána újra be kell öntözni a területet, mert még mindig betonkemény, dacára az előző este rutinosan megejtett beöntözésnek. Tedd magadévá a szomszédból átköltözött mahónia sarjait, miközben felbőszült hangyák csipkedik a kárókockás gumicsizma szára felett csupaszon lévő rövidnadrágos testrészeidet.
Levezetés:

Ülj az utolsó fenyőkéreg mulcsos zsákra kezedben egy bögre teával, lábaid előtt a két macskát dögönyöző kétfogúval. Vedd szemügyre művedet. Röhej, milyen kicsi terület és mégis mennyi fáradtság. Fogadd meg, hogy a következő alkalom előtt megvársz egy kiadós esőt, mert úgy minden sokkal könnyebb lesz. Fogadd meg azt is, hogy jövő ősznél korábban legalább ebben az egy ágyásban nem csinálsz változtatásokat. De, kit is akarsz átverni? Naná, hogy fogsz.

Megjegyzések

Holdgyöngy üzenete…
Én balga vasárnap tulipánhagymákat akartam ültetni. Felástam fél méterszer két méter földet, a csuklóm(!!) kiment, győztem ápolni. Aztán rájöttem korai még az ültetés. Csak a csuklómat nem értem vagy egyszerűen ennyit érek.
Otthon Művek üzenete…
Persze hogy fogsz, és ugye elmeséled? Szeretem olvasni a szösszeneteidet, néha azért, mert egy-egy mozzanatban magamra ismerek, néha meg pont nem. Akkor meg az tetszik, hogy milyen kreatív és kitartó vagy. De mindenképp rendkívül szórakoztató olvasmányok.:)