Haladok, haladok

Végre lehet ásni! Sikerült a háromból kettő rózsát elültetni! Apró lépésekben, de elkezdődött a veteményes rendbetétele is. Összeszedtem a karókat, feltekertem (majdnem egy hamvas, téliprémes kandúrkezdeménnyel együtt), gaztalanítottam és újrahasznosításra alkalmassá tettem az uborkahálót.  Remélem jövőre nem csak a gaz fut fel rá:) Elültettem a nagy bajuszt növesztett költőnárcisz hagymákat is. Végre megint kertezek. És élvezem. És annyira szép az idő. És teljesen be vagyok zsongva. És Peti is itthon van, mert náthás. Úgy örülök, hogy megint hárman vagyunk! Meg néha megőrülök.
Csinos növények a nem annyira csinos kertből:
 Kékszakáll termésekkel
 Ligeti zsálya
 Varjúháj


 Bugás lángvirág
 Kiserdő változatlanul. Egy kivételével mindenki él, dacára a vakond alávaló működésének és hála a  rendszeres ellenőrzésnek, visszaültetéseknek. A mahónia viszont nem bírta tovább föld nélkül, megadta magát. Még jó, hogy bőven van utánpótlás.

 Koszorú kiszáradva. Nekem így is tetszik. (Fanatikus horirajongó)
 Leszedtük az utolsó szem almákat.
 Feri némi kutatómunka után megtalálta és feltárta a krumplihéj ültetvényemet. Nem rossz "termés" néhány kicsírázott krumplika héjától.

Megjegyzések

BoGyo üzenete…
De irigyellek:) Én is inkább kint töltöttem volna a napot ebben a jó időben! Nagypapám mesélte még régen, hogy a haború idején a krumpli héjját ültették el, mert nem volt egyebük, akkor hitetlenkedve néztem rá, hogy abból lett vmi, de most már látom, hogy tényleg megvalósítható:)
Juhmeli üzenete…
Én is hallottam idősebb barátnőmtől, de kertészetileg nem indított be a dolog. Tavaly viszont, mikor nyár végén a komposztból kinőtt bokrokat szedtem fel, elhatároztam, hogy egyszer kipróbálom. A gumóhozam nem egyenletes, de a "vetőmag" ingyen volt.:) Azért jövőre is veszek rendes ültetőkrumplit. Meg tovább kísérletezem a héjjal.
csakBea üzenete…
Tényleg gyönyörű idő van mostanság! s csodálatosak az őszi színek!
A krumplihéj mint "vetőmag" nagyon érdekes!
Nyözö üzenete…
Akkor jó vitamindús lesz a krumplitok! Sajnos én szeretem héjában sülve -- csak a madarászok meg ne tudják :-), Így nehezebb lesz a vetés, de azért ki kell próbálni...

Írtam neked egy tölgyes e-mailt pár napja. Nem tudom, megkaptad-e, vagy kisöpörted a többi őszi avarral együtt? :)

Nyözö
Juhmeli üzenete…
Bea: Biztos, hogy jövőre is lesz újrakrumplim, mert nem bírom a komposztba tenni a szép, kövér csírákat.:)
Nyözö: Tudod, rendszerető, de rendetlen típus vagyok, úgyhogy az avar a emilekkel együtt ott található, ahova a szél fújta őket. Épp az előbb értetlenkedtem, hogy hogy nem vettem észre a leveled, pedig már egy hete ott csücsül olvasatlanul. Pedig nem is levelezek rendszeresen. Alig van beérkezőm, de valahogy elbújt. Mire ezt olvasod, addigra a frissen hullott válaszon is túl leszel.:)
Jaj, a héja! Háromszor olvastam el, és komoly munkába került beindítani a fogaskerekeket, hogy rájöjjek, mi köze a krumplinak a madárbarátokhoz. Korán van még.:) De a megoldás megvan, segítség nélkül és nagyon fárasztó volt, épp ahogy szeretem.
Nyözö üzenete…
Óvatosan a seprűvel, visszaírtam. :)