Semmi különös

Nálunk is elkezdtek költözködni a kert fázós lakói. Első menetben a szobanövények kerültek a szuterénba és a konyhába. Ide menekültek azok is, akikben még szeretnék gyönyörködni, a begóniák, a díszpaprika, és egy mindent kibíró szukkulens, aki egy szál virágot is hozott. Kíváncsi vagyok, milyen lesz, ha a bimbók kinyílnak.


Leszedtem, a zöldparadicsomot, az elefántormány és a Senator  paprikát. Megpróbálkozom a paradicsom lekvárral, állítólag nagyon finom. A paprikát pedig savanyítom majd, répával és karfiollal felturbózva. Ha a mókusok is úgy akarják.


 
 Az ősz még mindig gyönyörű, nagyon szeretem ezt az időt. Persze nem a hideg szelet, hanem a gyengédebb napsugarakat és az esőt. A januári vetésű levendula nem bírt magával és kivirágzott.



Október nyolcadika
Egyébként amennyire jól esett a szeptemberi ejtőzés az udvaron, annyira jó most behúzódni a ház melegébe és nem érezni lelkiismeret furdalást az el nem végzett feladatok miatt.
Disznó munkára fogva



Ui: Csak, hogy erről se feledkezzem meg. Feri két hónap után bekapcsolta a porszívót. Az masszív poloskaszaggal frissítette a lakás levegőjét. Feri rám nézett. Megkérdezte:
- Ugye nem szívtál be vele poloskát?
- Hááááát.... poloskát nem. Csak poloskákat! 
Egyet még megfogtam volna és visszahajítottam volna oda, ahonnan jött. (Persze nem pusztakézzel, hanem a kezemre tekert WC papírral, vagy ilyesmi.) De ezek az amerikai melegkedvelő bevándorlók tucatszámra másznak be az ablak és kerete közötti réseken, ahol egyszer-egyszer az eső is befolyik, ha megfelelő irányból érkezik. Szóval más módszert kell találnom a poloskák begyűjtéséhez. Olyat, ami nem terheli feleslegesen a szaglószervünket, és a gyomrunkat.




Megjegyzések

Otthon Művek üzenete…
Mennyire jól néz ki a termés a lépcsőn, mint dekoráció!
Én már beindítottam a hordós savanyúság projektet, paprika édes és erős, apró hagyma, zöldparadicsom és karfiol van eddig benne, meglepő, de az én gyerekeim a karfiolt szeretik a legjobban! Igaz, hogy nem annyira gyerekek, de hát nekem...
Szépek a beköltöző virágaid is.
BoGyo üzenete…
Nagyon szép termés lett!!
(nálam a hordós savanyúban a karfiol mellett a répa a favorit :)
csakBea üzenete…
Nagyon jól néznek ki a "lépcső díszek!" A levendulának gratulálok, amiért ilyen kis ügyes volt. És hát az a tök! meg a papucs...! :)
Juhmeli üzenete…
Köszönjük a dicséreteket. A lépcső dekorációban a macskák is örömüket lelik. Állandóan lepofozzák a tököket. Most szedtem nekik gesztenyét, az is nagyon alkalmas a macskafocihoz.