Kristálycukorba forgatott kert

Megérkezett az évszaknak megfelelő időjárás. Már nem csak éjszaka fagy a nyílt terepen, hanem kora este a házhoz közel is. Azért így is szép. Vajon a hernyók hány fokig fagyállók?








Megjegyzések

csakBea üzenete…
Szép az a "cukorba forgatott" sárga virág. A deres tájról mindig az jut eszembe, hogy amikor a 17 éves óvodás volt, valahányszor dér volt amikor kiléptünk az utcára, rögtön rákezdte, hogy : "Dér,dér, dir-dér,
didereg a pipitér,
holnap havat hord a szél,
holnap után itt a tél!"
Ő már nem emlékszik, de nekem már életem végéig ez fog eszembe jutni a dérről!
Szerintem ha összegyűjtöd a hernyókat és mélyhűtőbe teszed, az azért megárt nekik :)
Nyözö üzenete…
Bizony szép is az ilyen... de honnan tudod hogy cukor és nem só? :P
A jövő hétre kicsit enyhül a hajnali lehűlés, nekünk is tegnapra virradóan volt némi dér, ami még délben is megmaradt az árnyékos északi oldalon... :) Csináltam is pár képet a napokban, hogy legyen mit nézni amíg az átmeneti szürke időszak jön az első hóig.
A hernyókkal meg gondolom nem itattál fagyállót, így van remény a mirelit hernyó státusz véglegesítésére.
BoGyo üzenete…
De szépek a képek!! Meseszerû minden:) Nem tudom a hernyó meddig bírja, de nálunk a hülye papucsbogarak még mindíg bírják:( Mindenhol ôk trappolnak:(
Juhmeli üzenete…
Bea: Ez tök jó! Már a mondóka. Meg, hogy még emlékszel rá. Olyan sokat felejt az ember. Pedig Peti még csak három. Remélem én is fogok emlékezni.
A hernyót szívesen összeszedném, de olyan nagyon sok van. Káposztalevél is, hernyó is.

Nyözö: A kérdés jogos. Kimegyek és megkóstolom, sós vagy édes a rucola levél. Majd muti a képeket.

BoGyó: A papucsbogár az bodobács? Vagy vándorpoloska? Utóbbi még nálunk is bírja, igaz, ami igaz, nem annyira kint a kertben, mint inkább bent a lakásban találkozom velük. Költöznek a házba.
Nyözö üzenete…
Meli: már szombat éjjel óta van kint a képekből egy kisebb válogatás. :) Poloskákat én is láttam pár napja még, de egy éjjeli lepkefaj (semmi különös, csak valami molyszerű jószág) is állandóan ostromolja az ablakokat esténként.

Mostanában sokat nézegetem az időjárási adatokat, tényleg érdekes mennyire más idő tud lenni két hely között, ha van pár száz méter szintkülönbség. Tegnap este pl. a Mátra magasabb részein +3 fok volt, míg a völgyekben lent már -7 fok.
Be kellene már üzemelni egy automata hőmérőt, és érdekességképpen lehetne mérni a talajszinten is meg a föld alatt mondjuk 10 cm-el egy egy értéket. Így látszana az is, hogy miképp melegszik át a talaj, milyen hőmérséklet van a hótakaró alatt (tippem szerint kellemes a növényeknek), stb.
Juhmeli üzenete…
Épp az előbb néztem meg a képeket. Bent éltek a természetben, sok szépség vesz körül titeket. A képek nagyon tetszenek (mint mindig).:)

Nálunk még benti hőmérő sincs. Ferit szoktam kérdezgetni, hogy mennyit írt a kocsiban a műszer reggel, amikor ment dolgozni és délután, amikor jött haza.
csakBea üzenete…
Biztos hogy fogsz emlékezni minden egyes elmondott mondókára, amit olyan aranyosan mondanak el!
Egyébként előző életemben óvónő voltam, úgyhogy emlékszem pár mondókára :)
BoGyo üzenete…
Igen, a bodobácsra gondoltam. Rémesek. Nem szeretem őket. Egyrészt büdösek, másrészt összekenik a falat, harmadrészt mindenhol ott vannak és csak trappolnak-trappolnak.
Unknown üzenete…
Meseszép!Az évelőket nem is vágod vissza?Majd csak tavasszal?
Juhmeli üzenete…
Tavaszra terveztem a visszavágást, át lesznek telepítve, gondoltam így könnyebben beazonosítom őket:)
De időhiány miatt is, és vannak közöttük olyanok, amik nagyon jól mutatnak cukrosan, vagy hósipkával a fejükön.