Még van

A szép napos időjárásnak és Katinak köszönhetően apránként haladunk a feladatokkal. Végre eltűntek a cseresznyefa vesszőiből emelt kupacok, a levélhalmok. Már "csak" ki kell ásni a törzsét:). 

A komposztálónak is került végleges hely a szedersövény végén. Ide beállítottuk a fészer elbontásakor  a láncfűrésztől előrelátóan megmentett izét. Ez lett a hátfal. Oldala egyelőre nincs, lehet nem is lesz, de akkor is pofásabb, mint a kertben itt-ott összehordott dombocskák. Ezeket most egy helyre gyűjtöttem és ide került pár talicska cseresznyelomb, törmelék és fűrészpor.
A hernyók fagyállónak tűnnek, mégsem döglöttek meg, azért gondolhattam, hogy kinyuvvadtak, mert még hidegben nézegettem őket és akkor még be voltak dermedve. Bezzeg a délutáni napsütésben csak úgy falják a káposztáimat. A karfiolokat le is szedtem és ki is vágtam őket, mentek a máglyára. A káposztából meg olyan sok van, hogy esély van arra, hogy marad nekünk is valami, úgyhogy nem fogunk permetezni. Találtam retket, saját magát vetette a taposott útra. Gömbölyödnek a kelbimbók is és egy egész csomag mángoldból kikelt egy darab növényke is.



Az erdő-mező-dzsindzsa projekt első része is befejeződött. Már csak nézni kell, hogy nőnek a bokrok, meg vigyázni, hogy ne tapossuk le őket jövőre, mikor újra árad a gaztenger.

 Veresgyűrűs som                                     Csíkos kecskerágó                         Remélem nyír, nyír alól szedtem

Megjegyzések

csakBea üzenete…
Hát nem tudom... gyanús nekem az a nyír...

Te hogy csinálod, hogy rendesen kinagyítja a képeidet a blogger, nem olyan izésen?
Juhmeli üzenete…
A nyír miatt én sem vagyok nyugodt, lehet, hogy nyár, majd kiderül.

A beállításoknál ki lehet kapcsolni a flasht.
Juhmeli üzenete…
Beállítások, formázás, világítódoboz. válaszd a nemet.
csakBea üzenete…
Izgulhatunk együtt, a tiédnek is olyan a levele, mint az enyémnek.

Kikapcsoltam a képnézőt, köszi!