Növények a helyükön

Végre minden a helyére került, hogy növeszthesse bajuszkáit a finom porhanyós, de már hideg földben. Az ujjaim lefagytak, mire az utolsó som és fagyal hajtásokkal végeztem. Nem mondom, hogy ma vagy holnap nem ültetek arrébb mégis egy pirosbelű dió fácskát, de akkor is kész. Sőt a málnához két ronda vasoszlop is bekerült, már csak át kell fúrni és kihúzni a zsinórokat. Feri elbizonytalanított a kétszertermőségével kapcsolatban, mert azt olvasta valamelyik újságban, hogy idén Harkányban még almafa is virágzott és termett kétszer, és szüreteltek is róla kétszer. Szóval még mindig nem lehetek biztos a málna dolgában. 
Karfiolom talán még lesz, bár a káposztalepkék hernyói meglepték valamennyi tápnövényüket. Kezdték a díszkáposztáimmal. Szegényeknek kijutott a jóból, előbb lótetű pusztította őket, most a hernyók. Aztán megrohamozták a karfiolokat, végül a leveles kel következett. A karalábén nem láttam, de nagyon elkeseredtem. Mondtam is Ferinek, elő a rovarirtóval, pedig utálok permetezni, de ennyit nem bírtam volna kézzel, gyomorral. Azért adok egy esélyt a beígért éjszakai fagyoknak, hátha kivégzi őket. Bár egyelőre nem fagyott, de olyan, mintha a hernyóhadsereg megállt volna harapás közben. Remélem így is maradnak. Nyitott csáprágóval, kőhernyóvá dermedve.
 Az egyetlen túlélő díszkáposzta, róla még kézzel szedegettem le vagy két tucatot.
Karfiolzabálók.

Megjegyzések

csakBea üzenete…
Fúúúúj, de rondák, sajnálom a terményeidet! A díszkáposzta mire való? Láttam a tescóban, tényleg jól néznek ki, de valóban csak dísznek vannak?
Juhmeli üzenete…
Dísznek való, bár olvastam, hogy fogyasztható is, de rendes feje úgysem lesz, szóval jól lakni nem lehet vele:)