Csak egy kép

Egy pillanatra szem elől tévesztettem az ablakot. Mire megfordultam, ez a látvány fogadott. Nem gondoltam, hogy ennyire fogok örülni neki. Nem vagyok gyerek. Hivatalosan. Mire beértem, papucsos hóember lettem. Pedig csak egy képért szaladtam ki.

Megjegyzések

Csilla üzenete…
Gyönyörű...
Holdgyöngy üzenete…
Szép és büszke lehetsz nagyon erre a kertre! Nagyon tudlak csodálni érte!
Monika üzenete…
Milyen szép!!!!!
gyönyörű a kutatok!Mit adnék egy kútért!....Más híján gyűjtöm az esővízet.Szuper!
Nyözö üzenete…
Közhely, de a gyerek gyerekké tesz! Azt hiszem ha ilyen tempóóóóval esik akkor nemsokára készülhetsz a Nagy Hócsatára! :P
Juhmeli üzenete…
Az időjárás megint kitett magáért. Megszépítette a tatarozásra vágyó udvart és veteményest. A hótakaró pedig ápol és eltakar.:)
A kutat véletlen találtuk a lomok között, a többi részét a gazak között, a szivattyú beszerzésére még nem került sor, de azért odabiggyesztettük a helyére, nehogy elkallódjon. Mi is nagyon szeretjük. Nézni. De használni még jobb lenne.
Remélem holnap sor kerül a Hócsatára, már három napja várom. Azt hiszem Kaci nem nagyon akar részt venni benne, nehéz a hóban úszni-mászni, hát még lépni!
Nyözö üzenete…
Hm, azt hittem ez egy norton-kút. :) Nekünk van egy jókora ciszternánk, én is gondoltam már rá egy öreg nortonkutat a tetejére.

Vannak egész normális, egész jó árú példányok... :)
Nyözö üzenete…
Várj Meli! Mire van rákötve ez a kút? Ez ugyanis tényleg egy nortonkút, tehát elvileg benne van az oszlopában a dugattyú, ami szívja a vizet. Vagy hibás?

Ezek a kisebbek olyan 5-6 méter mélyről szívják fel a vizet általában. Az aljukra kell egy ún. lábszelep, hogy a dugattyú által felszívott víz ne menjen vissza, lehet csak ez hiányzik nektek?
metszeti rajz

Látom a képen alatta a golyóscsap nyitva van (ugye nem fog elfagyni? :P). Az a cső ami bemegy a földbe hol végződik? :) Vezetékesre lenne kötve vagy kútra/ciszternára etc?
Juhmeli üzenete…
Hááááát! A belinkelt kép alapján tényleg norton kút lehet. Valami szelep tényleg hiányzik hozzá, Balraszomszéd bácsival Feri egyszer bütykölt rajta valamit, és jött is fel iszapos víz, de ha abbahagyta Feri a pumpálást, akkor annyi volt, kezdhették megint a fölülről víz beleönt... Mi totál analfabéták vagyunk a legegyszerűbb dolgokhoz is, de majd kitanuljuk, és jövőre megpróbáljuk üzembe állítani. Állítólag fúrt kútba visz a cső, de itt minden csak állítólag. Kivéve a megkérdőjelezhetetlen hozzá nemértésünket és tájékozatlanságunkat.:)
Otthon Művek üzenete…
Óistenem de gyönyörű ez a hóesés! Mondom ezt én, Miss Nemszeretematelet. Ezen a képen azért bejön, pláne, hogy nálunk még semmi ilyesmi nem volt. Az a kutatok meg régóta tetszik nekem is.:)