Konkurencia

A macskáknak konkurenciájuk akadt.
Ma fedeztem fel, miközben a reggeli kakaót készítettem a konyhában, és csak úgy megszokásból kinéztem az ablakon, amin keresztül a kertet nem, a szomszéd ház tetejét viszont annál jobban látom, mert a régi verandaablak felétől lefele rajzolatos, megakadályozva a hozzám hasonló magasággal megáldott személyek erőfeszítés nélküli kukkolását kifelé, míg más, kívülálló személyeknek pedig befelé. Szóval épp ott tartottam, nem teli torokból, de meglehetősen hangosan, az előző napi Süsü, a sárkány megtekintése után belelkesülve,  hogy "én vagyok a jó királyfi", mikor is kifelé bámulva megállapítottam, hogy a kút eddig két egyforma oszlopa, már nem egyforma. A konyhához közelebbi mintha magasabb lenne, és nem csak a perspektíva miatt. Egy egerészölyv ült rajta. Kb. három méterre az ablaktól, bejárati ajtótól. Ez aztán a bátorság, vagy inkább éhség. Most ez azt jelenti, hogy sok az egér az udvarban? Annyira, hogy a két macskán kívül ellátnak egy ölyvet is? Meg vagy négy szomszéd macskát? Minden esetre Feri már nem tekinthette meg a kora reggeli látványosságot, mert  a "karom erős, szívem vidám" rész után elkiáltottam magam. hogy:
-Apukaaaaaaaa!
 És a 2012-es év madara felém fordította tekintetét, majd elsuhant.

Megjegyzések

csakBea üzenete…
Ó ez a Süsü örökzöldebb, mint egy fenyő!
"Üd-vö-zöl-lek di-cső lo-vag, szép a ruhád nincs is lovad!
Hány fogad van Süsükém? Elől kettő, hátul kettő, de lehet, hogy az egyik lyukas !" :)))
15 évesen röhögtük ezen halálra magunkat.
BoGyo üzenete…
Én is szeretem még mindig:)
Szép lehetett a madárka. Lehet, hogy úgy volt, hogy jó idôben hátha több rágcsálót talál az udvarokban, vagy verebet keresett.
Otthon Művek üzenete…
Vajon náluk minden a táplálkozási ösztönre vezethető vissza?
És ha csak egyszerűen ő is komálja az énvagyokajókirályfit?:)
Juhmeli üzenete…
Lehet, hogy Süsü-rajongó, mint sokan mások. Bár Feri szerint, én sem királyfi, se nem jó nem vagyok:)
Egyébként, remélem, nem macskára vadászott:) Mert az egereket a macskák a hátsó kertben fogják. Igaz, aztán előrehozzák a házhoz mutogatni, és néha kicsúszik a karmaik közül.