Motorosok és tuskók a kertben

Szép idő van még mindig. Lehet kiásni régi tulajdonos rég kivágott fáinak újonnan felfedezett maradványait a leendő hátsó kerítés nyomvonalán és a kocsibeálló mellé tervezett nagy virágágyás helyén. Eddigi mérleg: két almafatuskó, ami fogta magát és nem korhadt el, ráadásul ott rejtőzködtek ahol előfordulási valószínűségük a mi számításaink szerint a nullával kellett volna, hogy egyenlő legyen. Túl közel vannak a  már beazonosított másik sor tuskóihoz. Valószínűleg két sor almafa-lugasnak indult a dolog. Most virágágy lesz belőle. Aztán megvolt még egy nagyobb diótuskó és két kisebb diómagonc a telek végén. De még mindig nem értünk a végére. 

Lehet napozni, macskát simogatni, ha akarunk, ha nem, mert a macska ránk ugrik, ha akarjuk, ha nem. Lehet sétálni, álmodozni, tervezgetni, méricskélni. Motorozni, beesni a levendulasövénybe, de visszaülni és tovább motorozni a vastag sóderben. Mert ott valamiért érdekesebb, mint a járdán.


Lehet fűrészport gyűjteni, talicskázni a már felásott, tuskótalanított ágyásrészekre, majd ott elkorhad. És lehet tetvetleníteni a leandereket. Egyenlőre az enyhe fagy dolgozik. Utána pedig bevetem a varázsmódszert. 
Szóval ennyi. És izgulok. Mindjárt itt a tavasz és még annyi mindent kellene addig elvégezni.

Megjegyzések

Gandalf üzenete…
Szia!
Ez a hozzáállás a motorosok részéről maximálisan megérthető. Mindketten terepmotorosok. És az ilyen idő tökéletesen megfelel az edzésre, sőt szebbet kívánni sem nagyon lehet ez idő tájt...
BoGyo üzenete…
Aranyos kis rodeosok:)
Juhmeli üzenete…
Peti alig várta mát, hogy Kati felnőjön a járműhöz. Most nagyon boldog, hogy motorosbandát alakíthattak.

Gandalf! Üdvözöllek itt! Kitartást, és minden egyéb nélkülözhetetlen dolgot kívánok a házfelújításhoz!