Túl sok a jóból

Kezdek aggódni. Állandóan süt a nap. A hőmérséklet nem megy fagypont alá éjszaka sem. Néhányan a kertben kezdenek rügyet bontani. Nem lesz ennek jó vége. Persze, amúgy nagyon élvezzük az enyhe telet, de akkor is. Így minden kártevő áttelel. Azok is, akik arra sem vették a fáradtságot, hogy elbújjanak. Ugyan mi elől? A káposzták, a saláták, a rukola, a sóska szemmel láthatóan gyarapszik. Kelnek maga vetett magról a körömvirág, a muskotályzsálya,  a mindenféle saláta palántái, előbújtak a földben felejtett hagymák. Csak azok nem, amiket szánt szándékkal dugtam és vetettem takaros sorokban. Persze ez nem baj. És nem is panaszkodom azért, mert nem vetettem, mégis "aratok". De aggódom. 


 Hortenziák

 Rukola
 Saláták
 A tájépítész vakondunk, sosem pihen.
 Bár van, akinek mindig fázik a lába.

Ezért mindenki utálni fog, de akkor is, ide nekünk a telet, minél hamarabb, mielőtt még többen feledkeznek meg magukról.

Megjegyzések

Holdgyöngy üzenete…
Állítólag rádióműsorban volt, hogy a Balaton mellől nem mentek el a vándormadarak. Ők tudtak, éreztek valamit. Hasonlóan érzek, mint te. Élvezzük ezt a kellemes időt, de nem annak van most az ideje. Én is aggódom, hogy milyne bőjtje lesz?
Otthon Művek üzenete…
Igazad van, ez így nem normális. Mert ugye, bár én jó néven venném, nem eszi meg a kutya a telet. Szóval lesz, mert lennie kell. Az idén korán lesz húsvét, márciusban. Csak nem akkor fog esni a hó? Ne már!
BoGyo üzenete…
Nagyon furcsa. A madarak úgy csicseregnek mint tavasszal. Az lesz a gáz, hogy ilyen enyhe idővel a mezőgazdaságban meg fognak őrülni a sok gombás és egyéb betegségtől:(
Juhmeli üzenete…
Remélem, még időben jön a tél és nem okoz nagyobb károkat a bezsongott növényekben. Főleg a kis tányérhortenziáért aggódom. Minden rügye bomlik, ha elfagynak, lesz-e amiből újra indul, vagy kinyuvvad? Szerencsére a gyümölcsfák még nem pattantak ki.