Apróságok, csak hogy ne felejtsem el őket

Unalmas, de leírom, hátha egyszer hasznos lesz.
Tegnap bejártam a hátsó ötszáz négyzetméteres részt illegális betelepülők után kutatva. Nyolc fűzfacsemetét ástam ki, ebből hármat a csatorna partra telepítettem abban a reményben, hogy ha megerősödnek, vesszőt vághatok róluk fonáshoz. Nem mintha tudnék fonni, de azért valami kezdetlegeset biztos ki tudok majd szenvedni magamból. Mondjuk gyereknek sátrat, vagy ágyásnak szegélyt, vagy futtató alkalmatosságot.
Kertvégi csatorna hólével, diófasorral, barkafűzzel, kíváncsi macskával

Ezután, mivel már belejöttem az ásásba, átültettem a két mályvacserjét, amit ősszel ültettünk át, amiket, tavasszal is átültettünk és egy évvel előtte tavasszal is. Ha ezek után még hajlandók nem elpusztulni, akkor többet nem terrorizálom őket. Visszavágtam a japán gyöngyvesszőket is, későbbre terveztem, de nagyon hajtanak, kis bordó levelek vannak már rajtuk.
Feri a kordonosra tervezett fákhoz húzta ki a következő emelet zsinórját, a metszés még ezután jön.
Ma pedig folytatódott a tavalyi illatos meglepetés, a magától kelt petúniák története, mert ősszel megszedett magjaikat ma elvetettem.  Virágnap volt szombat, vasárnap. 
Holnap elvetem a paprika- és paradicsommagokat, esetleg a brokkolit is, amit tegnap nem bírtam a boltban hagyni, igaz nem teljesen ötletszerű volt a vásárlás, már gondolkodtam rajta sokat, de a nagy vízigénye miatt mindig lemondtam róla, valahányszor eszembe jutott. Vettem még betervezett borsót (Oskar), sonkahagymát, póréhagymát is.
A magkatalógusom (bár nem teljes) Feri szerint brutális, de a gyerekek is szeretnek írogatni bele. Ez az első oldala:

Végezetül: kicsíráztak a zellerek is. 

Megjegyzések

csakBea üzenete…
Irigyellek a fűzfák miatt. Fő a bizalom, előbb nőjenek meg a fák, aztán majd megtanulsz fonni is :) Kíváncsi lennék a csatornára, nem mutatod meg? Víz is van benne?
A petúniákat bent vetetted el?

Több kérdésem egyenlőre nincs :)
Juhmeli üzenete…
Petúniát bentre vetettem, de maradt mag, elszórom kint is áprilisban, ahogy a természet tette volna. Küldjek rukola magot? Egész évben vethető.
Nyözö üzenete…
Szépek a fejlécben a krókuszok. :) Szerintem ez nagyrészt klíma-hatás, ti ott lent délen minden tavasszal 1-2 héttel előttünk jártok. Nálunk még a magassági hatás is rátesz egy lapáttal.

Eddig még sosem nyílt krókusz mifelénk márc. elején, ellenben a kis zöld levéltűjük ilyenkor már mindig megvolt. Most éppen csak pár darab felrepesztette a földet, írtam is egy hosszasat róla tegnap éjjel. Érdekes viszont, hogy pár házzal lejjebb is mindig hamarabb virágzanak.
csakBea üzenete…
Tetszik a csatorna, olyan természetközeli. Ha jól látom, kerítés nincs, nálatok nem jellemző az "idegen" látogatás?

Háát, szeretnék magot, ha túl sok van... Kíváncsi lennék, hogy a máshol kiirthatatlan rukola nálunk mire megy.
Juhmeli üzenete…
Nyözö: Nekik is kell a napfény melege, jobban, mint gondoltam volna. Feri hozott be cserépbe ültetve "ajándék" gyanánt egy párat, amit a macskák kitúrtak. Hiába a bimbó, és a melegebb benti klíma, nem nyílnak ki. A kintiek is csak akkor, ha teljesen tűzi őket a nap.

Bea: Kerítés még nincs bizonyos források hiánya miatt, pedig a szomszédbácsi felajánlott egy nagy tekercs drótkerítést, de oszlopgondjaink vannak, flexet kell szereznünk a vasoszlopok vágásához, meg betonozni sem egyszerű a kert végén, de ha elmúlnak a fagyok, a hosszú hétvégén talán ez már megoldódik. Szerencsére eddig csak kutyák jöttek látogatóba.

Küldök egy igazi levelet a kísérleti nyulakkal (magokkal).
Otthon Művek üzenete…
Én is fogok most paradicsomot magról vetni, remélem sikerül, mert ez a nagyon spéci Mihály bácsi féle paradicsom, mindig palántát szoktam kapni, most először tettem el magot, talán megérzés volt, nem tudom, Mihály bácsi a télen meghalt. Szóval nagyon-nagyon kell vigyáznom, hogy legyen belőle valami, most rajtam áll a fajta fennmaradása.
Juhmeli üzenete…
Ez nagyon szomorú. Ne aggódj, a paradicsom nevelés nem bonyolult dolog, és nem is kényes növény, minden rendben lesz vele.
BoGyo üzenete…
Eszméletlen szép a krókuszos kép!!!!
Otthon Művek üzenete…
Ha Te mondod, úgy lesz:)