Érkeznek a színek

Az a tény, hogy még mindig fagy éjjelente rendesen, nem zavarja különösebben a virágokat. Némelyikük egyáltalán nem a fázós fajtából való.  Nagy örömmel vettük észre, hogy a kökörcsin mégsem pusztult el, már hozza szőrős bundába csomagolt bimbóit. A hunyor is fog virágozni, úgy látszik ez elég kései fajta, most bújnak a virágok, pedig már azt hittem, ezt az évet -a tavalyi átültetésére való tekintettel- kihagyja. Sok más  kihajtó évelőhöz csatlakozott a szintén kidöglöttnek hitt gólyaorr kompánia, aminek a tél elején nagy hirtelenséggel száradt el a föld feletti része.
Krókuszból sosem elég

                                   Kukucskáló tulipán bimbó            Csak szégyenlősen, de nyílik a bőrlevél


 A kertészkedés továbbra is a kinti rendezkedésből, kukkolásból és a benti magvetésből áll. Nálunk Feri a világbajnok , sőt inkább kényszeres virágkukkoló. Neki köszönhető az alábbi felfedezés is:
Megszült a perzsa kockásliliomunk, remélem idén lesz virág (is). Vagy ne legyek telhetetlen?

Tegnap Petivel átraktuk a komposztot, ami nagyon ígéretesnek látszott, de csak őszre, vagy jövő tavaszra lesz jó, és megcsináltuk a helyet az újabb halomnak. Elvontattuk a leveles kelek hatalmas bokrait, és szedtünk újrakáposztát abból a kelkáposztából, amit tavaly január végén vetettem és nem likvidáltam az ősszel. Nagyon finom frankfurti leves készült belőle. Feri pedig a nagy évelőágy felásott, és művelhető részét gereblyézte szépen el. Este vetettem paprikát, paradicsomot és brokkolit.

Újrakáposzta

Megjegyzések

Otthon Művek üzenete…
De gyönyörűek a krókuszaid! És mennyi van belőlük! Az enyémek még mindig várnak valamire... Talán érzik, hogy én is még mindig fázom...
BAnya üzenete…
Szépek a krókuszaid. Nálam még csak a sárgák nyílnak. Remélem Mazsola kutya nem pont a lilákat feküdte ki télen. Ha végre egy kicsit melegebb lenne, kinyílna teljesen az első törpenárciszom is. Már várom, hogy le tudjam fényképezni. :) Én is "kényszeres virágkukkoló" vagyok. :)
csakBea üzenete…
Mennyi krókusz! Gyönyörűek. Kíváncsi leszek a kockásliliomra, nagyon tetszik nekem is az a virág.
Juhmeli üzenete…
A krókuszok köszönik a dicséreteket, bár két napja nem hajlandók kinyílni, befagyott a fenekük.