Minden napra jut valami

Csak sorolom.
Tegnap miközben könyékig tésztás voltam, abban a fázisban, mikor még nem álltak szépen össze a hozzávalók és a gondosan feltűzögetett hajam minden gondosság ellenére mégis mindenhova belelógott, ezért eredménytelenül, de próbálkoztam a lapátfül mögé simítással, késztetést éreztem arra, hogy a hátsó fronti konyhából fél kiló ujjaimra ragadt tésztával az egyik utcafronti ablakhoz zarándokoljak. A postáskocsi állt a ház előtt. Tudtam! Csak nem sejtettem! Sprint vissza a hátsóajtóhoz, ház megkerül, postást még éppen elcsíp, továbbra is fél kiló tésztával az ujjaimon. Meghozta a vetőburgonyákat Keszthelyről. 

Tegnap este pedig kiástam egy sor tavaly földben felejtett, kihajtott fokhagymát és a leendő paradicsomágyásba palántáztam szét a nagybajuszos gerezdeket. Ha felmagzik, ami sanszos, akkor is jó lesz védőnövénynek, ha nem, akkor enni és tárolni is, feltéve, hog idén nem marad a gazzal felvert ágyásban. A maradék két sort a gyümölcsfák alá fogom ültetni hasonló okokból. 
Ma este áttűzdeltem a paradicsom palántákat. Idén ugyanazt a négy félét vetettem, amit tavaly is, a maradék magokból. Mini, körte alakú sárgát, közepes, gömbölyű sárgát (Golden Königin nevűt), feketének nevezett, de inkább barnás-lilás Black Prince-t, és piros, hosszúkás, húsos bogyójú RomaVF-et. Így a Kati miatt lecsökkentett palánta-férőhely a végét járja. A káposztaféléknek menniük kell a végleges helyükre. Még megvárom az előrejelzett éjszakai lehűléseket, aztán mennek a borsók között fenntartott soraikba. 

Szezonális konyhaablak. 
 Azt külön nem részletezem, hogy miközben az ötven literes palántaföldes zsákon kuporogva tűzdeltem a paradicsomokat, szimatoltam a bent készülő palacsinta illatát és hallgattam a felváltva, majd egyszerre vinnyogók kórusát, mindeközben apró termetű nőstény macskánk egy egeret pottyantott a joghurtos pohárkáim elé, majd befeküdt a cickafark már szépen növő bokrába. Szemeit rám szegezte és várt. Én nagyon megdicsértem, nem csak azért, mert egeret fogott, hanem azért is, mert nem élve hozta mutatóba. A macska még mindig várakozott, hunyorgatott, ami ugye a barátság jele. Idővel értetlenül kimászott a virágokból és arrébb vitte a zsákmányt, felettébb csodálkozva azon, hogy miért nem vetettem rá magam. Ott pontosan addig fogyasztotta, míg testvérbátya meg nem érkezett és el nem vette tőle. Ezt a történetet apró termetű nőstény macskánk azzal koronázta meg, hogy az elfogyasztott egeret melegében kipakolta a gyomrából a joghurtos pohárkáim elé. De közben a konyhaajtó kis ablakán szállt felém sült a palacsinta illata és az elégedetlenkedő mókusok hangja.
Hogy valami szép kerüljön a végére.

Megjegyzések

Holdgyöngy üzenete…
Múltkor minket 3 darab egér vagy patkányka várt reggel, elszórva. Egy lefejezve. Mondjam még?
BoGyo üzenete…
:)) Mi is grillezéskor szoktuk viszont látni a macska reggelijét. Már egész jól viselem.
Kíváncsi leszek a krumplis tapasztalatokra! Szorítok, hogy jól sikerüljenek!
csakBea üzenete…
Ági jóvoltából idén én is fogok krumplit ültetni, ha hajlandó lesz kicsírázni. Már nagyon kíváncsi vagyok.
Otthon Művek üzenete…
Érdekes, nálunk is volt a hétvégén állati hányás. Sanyi részéről. Bár ő diszkréten intézte, én azért észrevettem. Megijedtem. De azt mondták, a kutyák szoktak ilyet.
Szépek a palántáid! Remélem, nekem is sikerül!
Ez a rózsaszín ibolya valahogy nekem elveszett. Pedig volt. Most csak lila meg fehér alapon lila cirmos van. Annak nincs illata, fura.
Egyébként ha Te a palántákkal, meg a félig emésztett egérrel játszottál, akkor ki sütötte a palacsintát, csak nem a Feri? Nahát, de ügyes!
Juhmeli üzenete…
Látom lányok, mindenkinek jutott a kedvencek gyomortartalmából.

@Bea: Biztos ki fognak csírázni a krumplik. Ha teheted, ne hálóban csíráztass, mert mikor kiveszitek belőle ültetéskor, könnyen letörik a gumóról a csíra. Az enyémek még most kezdik a növesztést.

@Adél: Feri sok dolgot el tud készíteni, de a "p" betűsökre specializálódott. Úgy, mint palacsinta, pizza (saját szósszal, tésztával), pörkölt, puding, pirítós.
Nyözö üzenete…
Az élet olykor szürreális fordulatokkal ajándékoz meg, de a lényeg, hogy jól tudj mulatni ezeken a helyzeteken. :)