Megint fagyra várva

A tegnapit megúsztuk, de ma jobban felkészültem. Tegnap leszállítottam minden hét decis befőttesüvegemet a veteményesbe, de csak a fele káposztára és a brokkolikra lett elég. Ma betakargattam a karfiolokat és a másik adag karalábét is fátyolfóliával. Duplán fogtam, mert a szimpla takarás nem védte meg a juharfa leveleit a múlt alkalommal. Bevetettem még vödröket és a jó öreg tujaborítást is a cél érdekében. Most már csak remélem a legjobbakat. Talán a nedves föld, mert esett szombaton, és a szél segít távol tartani a fagyot.

Megjegyzések

csakBea üzenete…
Fene ezt a fagyot, én is cipelem ki be az erkélyre/ről a virág palántáimat.
Nyözö üzenete…
Itt olyan -3 fokok voltak az elmúlt két nap. Komolyabban nem vette észre semmi, persze nálunk nincs fagyérzékeny növény. (A palánták még idebent az ablakban kocáskodnak...)

Jut eszembe: ültettél-e valaha törpe napraforgót? Annyit derítettem ki róla, hogy amit épp nézegetek itt az ablakban, az évelő. A kérdés az csupán, vajon áttelelne-e egy normál télen odakinn, vagy sem?
Juhmeli üzenete…
Léteznek napraforgófélék, amik áttelelnek, pl. csicsóka, és más évelők ebből a családból, így elképzelhető, hogy ez is. Ha mégsem, akkor is megéri tenyészteni:) Csak ránézel és mosolyogni támad kedved. Ennél vidámabb, gondtalanabb növény nincs.
Nyözö üzenete…
Igen, végülis egy tasak mag nem a világ. Most szépen előbújtak az ablakban a kis napraforgók, így teszek majd a kertbe belőlük szemvidítónak. :) Max. újraültetem ha kifagy, bár azért sajnálnám...