Ragadozók

Ma jó napom volt. Nem várt semmilyen teremtmény kiterített hullája az udvaron. A macskák nem bírnak az ösztöneikkel. Mindenre vadásznak, ami mozog. Hol azt látom, hogy fecskefarkú lepke szárnya kandikál ki a bajusza alól,  hol azt, hogy nászruhás zöld gyíkkal a szájában oson át az udvaron. Tegnap egy vakond és egy vízisikló gyerek várt egymás mellé helyezve a garázs előtt, mellettük büszkén feszített hamvas prémű macskánk, akit lassan találóbb névre kellene átkeresztelni. Idehordják a haverjaikat is. Vannak köztük egész jóképűek is. Közel, s távol az egyetlen család vagyunk, ahol nincs kutya az udvarban, így macskafronton (is) elég nagy a forgalmat bonyolítunk. 
Szembeszomszéd macska a kutunknál. Még sosem láttam fehér bajuszú feketét. Mesebeli.
Miután eltüntettem az áldozatokat, újabb vakond fogadott a komposztos vödör mellett. Délután pedig, mert vakondból sosem elég, Feri tömködte a földet az évelőágy kiásott virágainak gyökeréhez, mikor is a betömködött föld újra megemelkedett. Megint visszanyomkodta, a koma újra kiemelte. Feri bedühödött, szaladt a kapáért. Hatalmas krátert vájt a földbe, hogy kifordítsa a jószágot. A következő kép, amit beleégett a retinámba az, hogy Feri szalad apró testű nősténymacskánk után,  kiabálva: -Add vissza a vakondom, én fogtam!
Azért nem kell aggódnia. A jelenlegi állás vakondfronton:  5:3-ra vezetünk a macskák ellenében. És még mindig túr.

Megjegyzések

BAnya üzenete…
Hú ez azért tényleg durva (mármint a vakondmennyiség)! De nagyon ügyesek a macsekok. Nem gondoltam volna, hogy képesek megfogni a vakondot.
BoGyo üzenete…
Megdolgoznak az ellátásért:)
kovtama üzenete…
A mi cicánk is ilyen, a madaraktól kezdve a vakondig, gyíkig, méhekig mindent összeszed. Hihetetlen ügyesek a macskák.
Edit üzenete…
De jó lenne nekünk is egy olyan macsek aki a vakondokat kiszedi. Borzalmasak a földhalmok, főleg a veteményesben. Most az epresben túrtak, meg a lialahagymámban :((((
Holdgyöngy üzenete…
Ó, minket egy időben reggelente patkány vagy egérhullák vártak rendszeresen, aztán érdekes módon leszoktak róla.
Juhmeli üzenete…
Örülök a segítségnek:) Bár a gyíknak, lepkének, madárnak nem annyira, de nem finnyáskodom. Már csak a lótetűre kellene valahogy rászoktatni őket. A csigákkal boldogulok egyedül is.

Jelenlegi állás: 5:4-re még mindig mi vezetünk a macskák ellen.
csakBea üzenete…
Még reggel írtam, hogy felvidítottad a napomat, de elszállt...

Nagyon ügyesek a macsekok! :)