A Kis hercegnő és a többiek

Lassan, de most már annál biztosabban borulnak virágba a gyöngyvesszők. Nagyon szeretjük őket. Mindet.

 Spirea japonica 'Little princess'
 Spirea japonica 'Anthony waterer'
Spirea japonica 'Goldflame'
A kiserdőt, ahova az összes bokrot ültettük, hamarosan rózsaszín pihés virágfelhők színesítik. Alig várom. És ha már a kiserdőben járunk még néhány kép nem gyöngyvesszőkről.
Az egész
 Tűzeső
 Tűzeső
Tűzeső
Japán juhar a piacról
 Japán juhar 'Orido nishiki' 
 Japán juhar Ferié, sajnos a csüngő oltvány elfagyott, az alany hajtott ki, meglátjuk mit kezdünk vele, addig megfigyelés alatt tartjuk.

Az évelők és a bokrok szépen fejlődnek, már csak fa kellene az erdőbe. Reméljük hamarosan, úgy 5 év múlva már nagyobbak lesznek, mint az aljnövényzet.

Megjegyzések

csakBea üzenete…
Hát, igen, erről beszéltem. "Ilyen is pusztult már el nálam". Japán gyöngyvessző, meg tűzeső is. Örülök, hogy nálad szépek, és jól érzik magukat!
Nyözö üzenete…
Jók ezek a bokrok Meli, én is nézegettem árnyékkedvelő, virágos bokrokat mindenfelé -- majd egyszer lesz ilyenem is jeligére!

Ellenben nálam most beindult a kertibarkács és ezzel együtt a nagyobb tereprendezések, így vannak "felesleges" fácskáink. Ha érdekel, kukkants be hozzánk! :)
A kiserdőtöket simán be tudnám fásítani szerintem. :)
Juhmeli üzenete…
@Bea: Nehéz megmondani előre, hogy mi sikeres egy kertben és mi nem fog sikerülni. Nálunk is szoktak elpusztulni növények, bár ezen a talajon tényleg nem ez a jellemző. Képzeld nekem a saláta nem megy. Se tavaly, se idén. Többfélét vetettem megint, de semmi. Vettem új magot, hátha az a gond, talán most lesz vmi. És már előre rettegek, hogy úgy mint tavaly, minden elrohad, a krumpli, a hagyma, a paradicsom.

@Nyözö: Van fa benne, csak jelenleg kisebbek, mint az aljnövényzetnek szánt növények. :) Három japán juhar és három kb. 5 centis mezei juhar alkotja a kiserdőt az öreg körtével. Kell az az öt év.
Hedvig üzenete…
Meli nagyon szép minden. Megszemléltem a mulcsodat is. :-)
csakBea üzenete…
Nálam sem kelt ki a saláta. A rukola se :(
Juhmeli üzenete…
Ó! A rukola sem? Pedig az gyomnövény:(
csakBea üzenete…
Máshol :( Van még magom, lehet még most is ültetni? A borsó helyére esetleg megpróbálnám.
Juhmeli üzenete…
Lehet még vetni, talán a csapadékosabb időjárás rásegít a dologra.