A tücsök és a béka

Reggel óta esik kisebb megszakításokkal. Nagyon örülök neki. Az egyik csendesebb periódusban kivittem a reggelit a micusoknak és ha már térdig feltűrtem több számmal nagyobb melegítőalsómat, hogy ne lógjon bele a vízbe, lerohantam megnézni a nyílófélben lévő rózsákat. És ha már addig lejutottam száraz zoknival, de papucsban, akkor vetettem egy gyors pillantást a tetűcsapdáimra. Ekkor megállapítottam, hogy az eső mennyisége már elérte a megfelelő kategóríát, mikor is papucsostól merültem bele a sárba az első lépésnél, amit nem a kavicsos főútvonalon tettem meg. Innentől már minden mindegy alapon eltviszteltem az összes csapdához.  Hát mit lát a térdig feltűrt nadrágos, sárban zoknival cuppogó kertész az utolsó csapdában? Ásóbékán lovagló termetes lótücsköt. Kertész pislog kettőt, jól lát-e. Aztán gyors hátraarc. A körülményekhez képest meglehetősen gyorsan, de annál groteszkebb módon, sífutásra emlékeztető kéz- és lábmunkával, a papucsára ragadt több kilónyi sáron csúszkálva hazaevickél a fényképezőgépért, hogy megörökítse a természet teremtményeinek különös találkozását a tejfölös pohárban. Békának wellnessfürdő, lótücsöknek  lovas sport. A történet vége tragikusabb fordulatot vett, mert a kertész a kis ültetőlapáttal  kikanalazta a tetűt és kettőt csinált belőle. A béka még mindig fürdik, de már egyedül.

Ezért indultam.
 Ezt is találtam.

Megjegyzések

csakBea üzenete…
Azt a mindenit, ez majdnem akkora mint a béka! Kevés rondább állat van, mint a lótetű...
BoGyo üzenete…
Nekem is pont ez jutott eszembe, hogy ritka gusztustalan. Brrrr
Edit üzenete…
Hogy csinálod a tetűcsapdát? a tejfeles pohár? Kell beletenni valamit?
Juhmeli üzenete…
Lányok! Én minden ízeltlábútól rosszul vagyok. Persze a mérettel együtt nő az ellenszenvem is.

A csapda ötletét innen szereztem:
http://www.pocsmadar.hu/2009/06/15/kerteszkedes
Fernel üzenete…
A fotós nagy pillanata- vagy a kertészé?
Szerencse a szerencsétlenségemben, mivel nem tudok szerves trágyázni, így lótetűm sincs.
Szerencsére a vakond sem szereti a magaslati levegőt.
Így van ez, ha függőkertet művel az ember :D
Jó nektek, reggel óta!
Itt csak iszonyú meleg, és viharos szél.
BAnya üzenete…
Juuj, ez olyan szürreális! Szegény béka se egy szépség, hát még a lovasa.
Attól tartok, nálam is lehet ilyen dög, legalábbis a spenótsorban volt kb. 5 db, aminek "eltűnt" a gyökere. Tavaly a virágágyásomban garázdálkodott valami, sajna későn jöttem rá, hogy lótetű lehet a tettes. Csinálnék csapdát, csak az a gondom, hogy ha találnék egyet, valszeg sikítógörcsöt kapnék. Áááááá! :D
Pedke üzenete…
Azt honnan lehet tudni, hogy van a kertben lótetű? Lehet nálam is van, csak nem tudok róla....
Otthon Művek üzenete…
Ahogy mondani szokták, ő is Isten állatkája. Csak hát rendesen el van fuserálva. Én meg tegnap kullancsot szedtem a kutyámból. Ilyenek miért léteznek?!?
Juhmeli üzenete…
@Fernel: A kertészé:) Nálunk se tavaly, se idén nem volt semmilyen trágyázás és tavaly is sok volt a lótetű, pedig akkor még kopmoszthalom sem volt. Hogy miért? Az ezt megelőző szezonban meg csak a gazt növekedett a néhai kukoricaföldön. Remélem a csapdák segítenek, mert mérgezni nem akarok. Nem mintha nem próbáltam volna ki egy dobozzal, de semmit hasznát nem láttam, főleg ilyen volumenű területen, ekkora megszállás alatt.
@BAnya: Én is rosszul vagyok szegényektől, de a haragszomrád erősebb késztetés. Már vagy húsz paprikapalántámat rágta el. Lusta voltam poharastól ültetni. Hát most jól megkaptam.
@Pedke: Azt hiszem, ha lenne észrevennéd. A fiatal palánták, csíranövénykék szárát rágja el, de a retket, krumplit is szívesen fogyasztja. A föld tele van kis lyukakkal, amiből szemmel látható labirintusszerű járatrendszer indul ki.
@Adél: Feri úgy szokta mondani, hogy csúnyán elbánt vele a sors:) Hogy miért vannak? Az élet sokféleképpen tartja fenn magát. Csak tudjunk vele együtt élni:) Vagy kicselezni.
Edit üzenete…
És juhéjjj működik!!!!!! Én a hétvégén csináltam meg a csapdákat 3 befőttes üveget süllyesztettem le. és közé lapokat kalapátam. Ma anyu hívott, hogy Edit, Edit, megvan az első lótetű!!!! Mit csináljak vele?
Mondom neki ha él, nyomd szét, és add a csirkéknek. Így tett :D Azt mondja jajj a fehér csirke elszaladt vele, utána meg a többi :D :D :D Nagyon nagyon jó ötlet!!!
Juhmeli üzenete…
Én is örülök a fogásotoknak, de gondolom a legjobban a pipik örültek:)