Megszállás alatt

Ahogy számítottunk is rá, a küzdelem megkezdődött. Eddig tartott a finomkodás. Mostanra a poloskák megpróbálják bevenni az egész veteményeskertet. Gyakorlatilag mindenhol megtalálhatók, jelenlegi kedvenc helyük a másodvetésű borsóültetvények, a brokkolik, de fenik a fogukat a felmagzott spenótra is. Ezeket most rovarölővel fogjuk kezelni, majd a borsóból többet nem eszünk, annak már lőttek, de remélhetőleg a poloskák sem mélyesztik bele többet a nedvdús termésekbe feneketlen szívókájukat. Sajnos ez is csak gyéríti a számukat, de legalább nem kell mindent permetezni. Bár nincsenek illúzióim, ami késik nem múlik. 

 A paréj is bejön nekik.



Ezt csak azért, hogy legyen valami szép is.
Maria Emilia

Megjegyzések

Holdgyöngy üzenete…
És ennek a szépnek micsoda szép neve van!
csakBea üzenete…
Miért nem esztek többet a borsóból? A rovarölőnek biztos van "élelmezésügyi várakozási ideje". Vagy már tönkre tették?
Kert utca üzenete…
A borsót nálunk a levéltetvek szerették!
Ez a rózsa(?) gyönyörű!
BoGyo üzenete…
Sajnálom a növényeiteket! A nyominger poloskák is csak a bajt csinálják. Próbáltátok már a növényi leveket? Hátha vmit nem szeretnek.
Esetleg ezt nézd meg, bár biztos ismered:)
http://www.scribd.com/doc/49396891/Praktikak-novenyi-levekkel
A rózsa gyönyörű!
Juhmeli üzenete…
Hát, az a baj, hogy ezek a poloskák bevándorlók, természetes ellenségük nincs itt, a madarak nem szeretik, mert büdösek, és négy nemzedéket képesek felnevelni egy szezon alatt, mert már lárvakorban is tudnak szexelni. Csak a permetezés marad, nagyrészt csali növényekkel.
A borsót már kiszívogatták, szedtem egy fél felmosóvödörrel, de a legtöbb szem ki volt fehéredve.
A permetszeren pedig borsóra, málnára, szederre nem írtak várakozási időt, így nem tudom, mikor lehetne újra szedni. De annyira nem sajnálom azt a pár szemet, ha több száz poloska kinyiffan és nem szaporodik tovább.

A szépséget ismert nevű kertészeti áruházból rendeltem tavaly ősszel, nagyon szeretem, várom, mikor lesz hatalmas bokor telis-tele ezekkel a gyönyörű, illatos virágokkal.
BoGyo: Köszi a linket, ismerem, sokat járok arra:)
csakBea üzenete…
Köszönöm! Tudod, muszáj gyűjtenem az infókat, annyira amatőr vagyok.