Vihar után

Szerencsére olcsón megúsztuk a tegnapi vihart. Bár áram hol volt, hol nem volt, mint a mesében, és a konyhaajtó alatt, valamint annak kis ablakán ömlött a konyhába az eső, nem esett kárunk. Minden délre néző ablakunkba jutott egy fej, ami a vihart bámulta. Lenyűgöző erejű szél tombolt a kertben. A nyírek, a kis galagonyafák földig hajoltak. Jobbra-balra, jobbra-balra. Még jó, hogy a góré megbomlott tetejét tavasszal megcsináltuk. Csak az évelőágyban feküdt meg néhány magasabb növény, a veteményesben pedig a krumplik és  a paradicsomok lettek megtépve. Remélem helyre jönnek. Csodával határos módon a magastörzsű ribiszkének nem törtek le az ágai és a közel másfél méter magasra nőtt lóbab is megállt a lábán. 


Megjegyzések

Fernel üzenete…
Huhhh!
Örülök, hogy megúsztátok.
Mondjuk, amikor a bloggeren láttam a bejegyzés címét, az ütő megállt bennem, hogy a gyönyörű kertedet tönkre tette.
Hálistennek kisebb károkkal megúsztátok.
Szegény Emberem éveken át pánikolt minden viharnál, hogy biztos tönkreteszi a kertemet.
Nem a veteményt sajnálta annyira, csak engem, hogy mennyit küszködök vele, aztán meg szomorú leszek, a pusztítás miatt.
Soká tartott, míg megértettem vele, hogy a mezőgazdaság ilyen. Van amikor kis édenkertet nevelgetünk, és minden klappol, aztán van, amikor a legszebb állapotában veri el a jég, esetleg csavarja ki a szél.
Majd összekapják magukat a növényeid, pár hét múlva nyoma sem lesz.
Holdgyöngy üzenete…
Nálunk két hete "aratott" a vihar és a jég, némileg. Szerencsésen megúsztátok, tetszettek a fejek az ablakban.
Otthon Művek üzenete…
A vihar egyébként, ha sikerül elvonatkoztatni a lehetséges károk miatti félelemtől, csodálatos látvány. Félelmetes, de csodálatos. Legalábbis szerintem, ugye nem vagyok bolond?
csakBea üzenete…
Adél, a számból vetted ki a szót! Borzongatóan izgalmas tud lenni egy vihar, mint egy jó horror film :)

Meli, örülök, hogy nem lett nagyobb kár sem a házban, sem a növényekben.
Juhmeli üzenete…
Lányok! Köszönöm a kedves, aggódó szavakat. Nem akartam senkit megijeszteni, inkább csak örömködtem a nagy szerencsénken, mert én ilyen viharra nem emlékszem, hogy valaha láttam volna. Kicsit olyan volt, amilyennek a tengerparti viharokat látja az ember a hírekben. Megbabonázva néztük, le se tudtam venni a szemem a felhőkről, a fákról, pedig én félős vagyok, le szoktam húzni a redőnyt, kihúzni az összes konnektorból a csatlakozót...:)

@Fernel: Bocs, hogy rád hoztam a szívrohamot és köszöni a kert a dicséretet, simogatja a máját.

@Holdgyöngy: Sajnálom az "aratást", úgy tűnik, ti semmi rosszból nem maradtok ki. A múltkor fagy, most jég:(

@Adél: Megértem a rajongásodat, film is készült ilyen érzelmi kapcsolatokról.

@Bea: Nem tudom említettem-e már, de nálam a horror a Jurassic Parknál kezdődik és végződik.:)
csakBea üzenete…
A Jurassic Park??? Abban csak egy embernek harapják le a fejét!:)( Ezt mondtam a szomszédnak, anno száz éve, amikor még kicsik voltak a gyerekek, óvodás, kisiskolás korukban. A szomszéd ettől enyhén kiakadt, mert ők nagyon "tudományosan" nevelték a gyerekeket -legalábbis "kifelé". Én sosem tiltottam őket az ilyen filmektől, nem is féltek sosem. És azt hiszem most már elmondhatom, hogy semmi káruk nem származott belőle, agresszívak sem lettek, semmi ilyesmi.
De viccen kívül igazi horror filmeket én sem nézek, de a thillereket (vagy hogy kell írni) szeretem. Meg a misztikusokat. A jókat. Aztán sokszor csalódok, hogy ezt a filmet is kár volt megnézni... De ez a könyvekkel is sokszor így van.
És ennek semmi köze nincs a kerthez, bocsánat :)
Holdgyöngy üzenete…
Az előbb néztem valami híradót, hát tényleg nagy vihar volt felétek.
BoGyo üzenete…
Én is megijedtem a cím olvastával. Szerencse, hogy nem lett semmi gond. A növénykék meg majd "kiegyenesednek" :) Felénk is hatalmas vihar volt. Azon imádkoztam, hogy csak jég ne essen, mert akkor tényleg keresztet lehet venni az idei termésekre.
A vihar engem is mindig megbabonáz, egyszerűen nem tudom megállni, hogy ne nézzem:)
Juhmeli üzenete…
@Bea: Én nagyon beleélem magam a történetbe, legyen az könyv, vagy film, így a szívroham és egyéb testi bajok elkerülése végett most már kerülöm az ijesztgetős filmeket. Nem tudok kikapcsolódni bennük:)

@BoGyo: Úgy tűnik itt a blogon ti vagytok többségben, akik "élvezik" a vihart. Én most először jártam így.
Csilla üzenete…
Örülök,hogy minden rendben van a kertetekkel,és nem történt nagy károtok.
Sajnos bele tudom magam élni a helyzetetekbe,hogy sok helyen befolyt az eső hozzátok,mert nagyjából 2éve nekünk olyan esőzés volt egy nap alatt,mint ami egész év alatt nem volt...
Kétszer akkora felhőszakadás volt,hogy térdig álltam a vízben a lépcső alatt,lapátoltam,vödröztem ki a vizet,hogy a szuterénba ne menjen be,de hiába.
Sajnos betört a víz az alsó szintre,és amik bent vannak jól átáztak.
Napokig szárítottuk,szellőztettünk.
Azóta is ha 5-6mm esőt jósolnak én már rettegek előre nehogy újra megismétlődjön az akkori nap,amit nem kívánok senkinek sem.
csakBea üzenete…
"Barátságos jó meleg szobából" nem nagy kunszt élvezni a vihart :)
A filmre visszatérve: Én a valóságtól sokkal jobban félek. Híradót, híreket nem merek nézni...
Juhmeli üzenete…
@Csilla: Szerencsére nálunk árvíz nem volt, csak az folyt be, amit a szél bevert, de az semmiség, ahhoz képest, ami nálatok volt. Tényleg nagy szerencsénk volt, de ahogy nézegettem mások kertjét ott is minden ok.
@Bea: Nálunk már régen be van tiltva a híradó. Szegény Feri csak az esti ismétléseket vagy a teletextet nézheti. Állandóan bőgtem rajta.