Kolibrik a kertben

Nagyon szeretem őket. Most tömegesen táplálkoznak a rézvirágokon, a petúniákon, a tűzesőkön. A virágok felett lebegve, surrogó szárnyakkal eresztik le hihetetlen hosszú pödörnyelvüket a nektárhoz. Gyönyörűek.

Kacsafarkú szender.

Megjegyzések

Otthon Művek üzenete…
Ó, ez hihetetlen! Nekem még soha nem sikerült lefényképeznem, pedig itt is járnak! Nagyon ügyes vagy! Meg kitartó, gondolom...:)
Piszke a Birtokról üzenete…
Hűűűű, tök jó :) Nem elég, hogy a kertedben vannak, még lefotózni is sikerült! Képzeld el, ha én így odavagyok tőle, a britán mit művelne nagy örömében, ha látna egy ilyet :)
Holdgyöngy üzenete…
Nálunk régebben az erkélyen a muskátlikon jártak örömmel, vagy inkább röpködtek?
Juhmeli üzenete…
@Adél: Azt hiszem szerencsés voltam, mert csak hat képet készítettem, az egyiken a feje lett éles, a másikon a kacsafarkú potroha:)

@Piszke: Nem is tudtam, hogy lepkefan vagy:) Biztos van nálatok is, csak nem futottatok még össze, mert sok növénynek szereti a nektárját, és a hernyója sem olyan válogatós, galajon, tyúkhúron növekszik.

@Holdgyöngy:Igen! Szeretik muskátlikat, verbénákat, loncot, petúniát, mindent. Jó, rózsán még nem láttam.:)
Lizi üzenete…
Most komolyan ez a neve???Mesehős is lehetne ilyen névvel....
Piszke a Birtokról üzenete…
én úgy globál állat-fan vagyok :) van csomó lepkés fotóm is, de kizárólag sziesztázó, nyugodt példányokról, szóval ez a kép mindenképp különleges nekem.
Juhmeli üzenete…
@Lizi: Ugye milyen kedves név egy ilyen kedves állatnak?

@Piszke: Vak tyúk (ez lennék én) is talál szemet. Még a mókikat is képtelen vagyok élesre vagy kevésbé perspektívre fényképezni:)
csakBea üzenete…
Képzeld, láttam szendert! Azt nem tudom, hogy volt-e kacsafarka, mert nagyon gyors volt, csak azt láttam, hogy valami nagy izé színes szárnnyal lebeg a petúniák előtt.
Juhmeli üzenete…
Ugye olyan, mint egy nyughatatlan kismadár?