A téma változatlan

Még mindig napon aszalt paradicsom.
A szombat reggel sütkérezni kitett adagot hétfőn este hoztam be. Lustasági okokból éjszaka is kint voltak, nem mozdítottam őket három napig. Ma pedig pici tormás üvegbe rakosgattam a paradicsom darabokat fokhagymával, rozmaringgal és napraforgóolaj-olívaolaj keverékével öntöttem fel az üveget. A paradicsom finom lett. Pedig izgultam, hogy fojtós, szájpadlásra tapadós vagy pergamenszerű elrághatatlan lesz a héj, de nem így lett. Olyan mintha aszalt gyümölcsöt ennék. Sőt! Könnyebb elcsócsálni. Édes. Paradicsomos. 
Még kint szárad két fakknyi, azokat ma hozom be. Eredetileg ennyit terveztünk kipróbálásra, de a tegnap esti kóstoló után úgy döntöttünk, hogy a héten bevetünk még egy ilyen adagot, amíg tart a száraz forróság. A többiekből fogunk csak szószt főzni.




Alig várom, hogy kenyeret süthessek vele, vagy ...

Megjegyzések

BoGyo üzenete…
Úúúú, nagyon jól néz ki! Jó étvágyat hozzá!
Majd kóstojátok meg az olajat is, amivel felöntötted. Isteni finom lesz az is a paradicsomtól és a fűszerektől!!
Adél üzenete…
Biztosan finom lehet, látványnak sem utolsó! :)
BAnya üzenete…
De ügyi vagy! Zuram nagyon szereti az aszalt paradicsomot, de én vhogy nem merek nekiveselkedni.
Juhmeli üzenete…
Tényleg finom, Feri is nagyon belelkesült, pedig eddig a szósz volt a fő projekt, de ez is felzárkózott.
Gyula Guzner üzenete…
Biztos finom lesz a kenyér. Géppel sütöd?
Juhmeli üzenete…
Nincs gépem, marad a saját lóerő és a sütő.:)