Hosszú hét nap

Nem érett a paradicsom. A levelei viszont itt-ott aggodalomra adtak okot. A tavalyi naaaaaaaagy paradicsompusztulás után, amikor is semmit sem ehettünk munkánk gyümölcseként, most megszállottan és kétségbeesve figyelem a növényeken megjelenő apró pöttyöket, sárga vagy éppen száradó leveleket. Jó hipochonder módjára már valamennyi betegség, fertőzés tüneteit látni vélem. Akkor gyorsan permetezzünk bordói lével, mielőtt beindul az érési hullám! Persze nekünk akkora érzékünk van ezekhez a dolgokhoz, mert rögtön másnap észrevételezhettük, hogy az már meg is indult, csak éppen enni nem lehet. A gyanús levelektől pedig megszabadultam. Metszőollóval levágtam őket és a kukába dobtam. 

Lassan telik ez a hét nap, nagyon lassan. És forrón.

Megjegyzések

Hedvig üzenete…
Én is kényszeresen vizslatom a paradicsomot fonnyadó levelek után kutatva, ahányszor csak arra járok. Nálunk azonban még nem akar érni egy szem sem.
Unknown üzenete…
Tavaly nálam is mind elpusztult, pedig permeteztem bordóival. Az idén meg már beletörődök hogy ha elmegy a betegség miatt. Nem izgulok nagyon. Csak egy kicsit. De még nincs baj ha igaz. 1-2 levél már van ami szárad, de szerintem nem attól.
Ne csüggedjünk!!!!!
Juhmeli üzenete…
Még nagyon bizakodó vagyok, bár a bőséges harmattól frászt kapok. A növények szomjaznak, legyengülnek, de a gombáknak jót tesz.