Mindig nehezen jutunk el az elméletből a gyakorlatba, akkor is, ha nagyon egyszerű dolgokról van szó. Az idén viszont élünk a házi paradicsom nyújtotta lehetőségekkel. Megpróbálkozunk az aszalással, a kockázott paradicsom és a paradicsomszósz készítésével. Üvegbe a nyarat! Persze mindez csak próba, a húsz tő paradicsom másra nem ad lehetőséget, de arra éppen elég lesz, hogy kísérletezzünk.
Aszalás ügyben Piszke emberével értekeztem, aztán Feri sopánkodása ellenére lenyúltam két tetőléc darabot, amit a góré tetejének felújítása óta kincsként rejtegetett a garázsban. A kezdeti ellenállás hamar megtört és kicsik a nagyokkal nekiálltak egy kis aszalókeret eszkábálásának.
Ilyen lett, bár a háló kifeszítése technikai okok miatt szünetel, így csak egy fakk lett megtöltve, de már dolgozunk a problémán és pótoljuk a többit. A tálca a kútra került, ott egész nap sütkérezhet, két féltéglával megemeltük az egyik oldalát, hogy jobb legyen a sugarak beesési szöge. Feri pedig félóránként leskelődik, hogy mi történik a szúnyogháló alatt.
Megjegyzések
Holnap én is tésztaszószt akarok alkotni... ha lesz kedvem... meleg van... viszont szoszóka kell!
Kell amúgy forgatni időnként a paradicsomokat, vagy maradnak úgy, ahogy odaraktátok?
@Bea: A talicskát a háttérben a nyuszi tojta tavaly a mókusoknak. Nagyon szeretik használni. Majdnem annyira, mint utazni a mi nagy talicskánkban.
@BoGyo: Remélem finom is lesz, még nem ettünk, a boltit túl drágának találtam.
@Hédi: Körtére nem is gondoltam.
@Dominika: Nem forgattuk, de gondolkodóba ejtettél. :) Azt hiszem nem kell, mert alul a héjas része van, a húsát süttetjük a napocskával.
:D:D:D bocs, de erről eszembe jutott:
"I travel in marmalade."
"That sounds very unconfortable..."
(Paddington bear)