Kedvencek

A veteményes bejárata
Végre megmetszettem a levendulákat. A sövény kicsit hiányosnak látszik, mert az is. Szerencsére nem kinyírni sikerült a bokrokat, hanem elajándékozni. Lesz átültetés is, de csak tavasszal, hogy kiegyenlítsem a sövényt, ami nem egybefüggő lesz a tervek szerint, hanem sok-sok félgömb egymás mögé fűzve. Folytatni is fogom, végig a veteményes főutcáján és az oda vezető úton is. Már szedtem hozzá magot, januárban nekiállok a vetésnek.

 A körforgalomban az egy évvel öregebb bokrok már szépen kigömbölyödtek, középre a magastörzsű rózsám helyére majd szeretnék valamit, de még nem találtam ki, hogy mi legyen az. Talán ugyanaz, már úgy megszoktam. Csak most háromszor annyiért vesztegetik, mint anno.
 Az évelőágy élő része. 
Színesedő varjúhájak mellett rázendítettek az őszírózsák is. 

Megjegyzések

Edit üzenete…
jajj de szép lesz majd az a sok levendula. Annyi ötletet néztem mostanság, hogy miket lehet belőlük csinálni, akartam is venni, hogy majd ültetek, de elég borsos az ára.
Te magról ülteted? És az mikorra lesz bokor?
Nagyon szép a kerted! :)
Juhmeli üzenete…
@Edit: Amik sorban vannak az út mellett, azok tavaly januári vetésűek, tavaly nyár végén ültettem ki őket. A körben egy évvel idősebbek laknak.
Tamás üzenete…
Rózsa helyett esetleg egy szintén színes, gömbkorononájú fát ajánlok. Japán fűz, Hakuro Nishiki fajtáját. nekem most ez a kedvencem, igaz még nem sikerült megvenni. Nagyon kevés gond van vele. A friss hajtások levelei rózsaszínesek, de van fehér változatú is, persze az idősebbek zöldek....
Dominika üzenete…
Nagyon szépek azok a levendulák!!! Meg persze az egész kert is. Jó sok munka lehet vele... :-)
Holdgyöngy üzenete…
Figyelek, majd utánozlak, metszésileg. Hátha jövőre...
Juhmeli üzenete…
@Tomi: Köszi az ötletet, körbejárom a témát, például hogy bírja-e a gondatlan kertész forró veteményesében a nyarakat, és a fagyos teleket.

@Dominika: Köszönjük. Munka az lenne vele, de a vetésen és szüretelésen kívül másra nem jut idő. Ha már nem kell pásztorkodnom a mókusok körül, lehet hogy dolgozni is fogok:)

@Holdgyöngy: A metszést ne halaszd túl későre, nehogy a fagy megártson az új hajtásoknak, vagy halaszd tavaszra, amikor a téli fagykárokat is orvosolhatod.
Holdgyöngy üzenete…
Nekiugrottam délután, csak az eső bezavart. Nekem nem lettek félgömbjeim, van ami nagyon ritkás volt, meglátjuk mit hoz majd a metszés. Sajnáltam szép hosszú kiugró ágakat visszavágni, de a cél, a végcél...