Olyan jó

...érzés.

Hat hét után először esik és már nem csak a felvert por illata száll a levegőben, hanem korhadó növényeké is. Az egyik kedvencem. Mint az erdőben a nedves avaré. Megszűnt a kisárgult udvaron a strandhangulat. Pedig alig pár napja még fürödtek a mókusok a háromgyűrűs kismedencében, majd pucér száguldozásba kezdtek a motorokon. Örülök, hogy megérkezett az ősz. Igaz a nyár itt felejtette a szúnyogokat, de sebaj, legalább van mit a begyükbe tolni a fűzfák körül vadászó fecskéknek, hogy aztán megpihenjenek a villanydrótokon. Szinte hihetetlen, hogy egy hete még megfőttek az udvarba utóérni kitett a paradicsomok, így aszalás helyett szószba mentek. Olyannyira megpárolódtak, hogy meg is hámozták magukat. Szégyentelenül bújtak ki vékony, piros kabátkájukból egyetlen érintésre. Nagyon kényelmes megoldás volt.

Olyan jó érzés. Annyi dolgot szeretnék csinálni. Annyi mindent kell csinálni. Annyi tervem van.

Ha eláll az eső...



Gumicsizmát húznak a mókusok és pocsolya, vizesödör, vizgyűjtő-bármi keresésébe kezdenek, hogy aztán a tartalmát megigyák, magukra öntsék.... Ja, és hajat mosni is csak így érdemes. Kati szerint.

Megjegyzések

Otthon Művek üzenete…
Hozzánk még nem ért el...
Az imént akartam épp locsolni, asszem bedöglött a szivattyú. Nem locsol...Férfiember jelenleg nincs itthon. Hát, majd holnap...
Milyen jó a Mókuskáidnak, hogy nem a játszótéren nőnek fel!
Holdgyöngy üzenete…
Igaza van Katinak, esővíztől fénylik a haj.. Nálunk szombaton esett, másnapra nyoma sem volt.
Juhmeli üzenete…
@Adél: Remélem semmi komoly nincs a szivattyúval. A mókusokkal szoktunk menni játszóra is, de így kényelmesebb. Főleg, ha figyelembe veszem, hogy a játszón is mindig csak ők ketten vannak:) De tényleg nagyon jó szabadabban felnőni. Én fél életemet a kukoricásban, a padláson, vagy a szénában töltöttem. Jó volt. Remélem, ők is akarnak majd kint lenni.

@Holdgyöngy: Látod erre nem is gondoltam!:)

Az esőnek már nálunk is hűlt helye. Még a krókuszhagymákig sem ázott be a föld.:(