Minden nap szüret

Már, ha kijutunk a kertbe.

Tegnap este Peti és Kati, akik szemfülesebbek és sokkal nagyobb kukkolók, mint én, a konyhaszekrényből kisajátított tésztaszűrőmmel és az akváriumkellékes fiókból eltulajdonított halhálóval felszerelkezve indultak az udvarra. Hamar kitalálták hirtelen szerzett eszközeik rendeltetését. 


A bevetés első fázisában az almafák alá motorozták be magukat, onnan egyenként hordva hátra Ferinek a zsákmányt. A nyár óta figyelgetett, de el nem ért almákat gyűjtötték be. Ezek szerint nem csak egy szem almánk lesz, hanem vagy egy tucat. Második fázisa a hadműveletnek, további elérhető, de éretlen és kukacos alma híján, a góré előtt folytatódott. Ott az esőtől megtelt betonvályúkat hasznosították. Apró zöldparadicsomokat hajigáltak a vízbe, majd pecáztak, míg hideg nem lett az orruk.





Ma én voltam beszerzőkörúton, míg ájultan szuszogtak a szobájukban. Összeszedtem a Jobbraszomszéd nénitől kapott magokból nőtt sütőtököket. Mostanra kiderült, hogy 'Orange' típusúról van szó, olyanról, amit még soha, de soha nem vettem meg sem boltban, sem piacon. Egyet megkóstoltunk már a héten, az száráról leesve tengődött hetek óta a tökföldön. Nagyon finom volt. Annyira, hogy már másnap neki akartam esni még egynek. Meg még egynek. Pedig eddig nem voltam nagy sült tök rajongó. A három fészek hat nagyobbacska és néhány még zöld csíkos, kisebb tököt termett. Jövőre többet vetek. És locsolok.

Megjegyzések

Otthon Művek üzenete…
No, hát már került is valami a helyre kis kosaradba!
A tökös kép meg tök jó! :)
BoGyo üzenete…
Nagyon jók a képek!!!
Nekem ez a sonkatök a kedvencem, szerintem isteni:) Jó gyűjtögetést!!
Holdgyöngy üzenete…
Az én szemem az almás kosáron akadt fenn. Azért a te "mókusalmáid" sem esnek messze a fájuktól, kis szemfülesek.
Dominika üzenete…
Én akkor szerettem meg a sült tököt, mikor a legnagyobbamat kezdtem el vele kínálni. Előtte elképzelni sem tudtam, hogy megkóstoljam.
Csodaszépek az almák, és a gyerekek nagyon szemfülesek. Kis szorgos csapat! :-)
Juhmeli üzenete…
@Adél: Nagyon jó lett a kis kosár dekorációnak:)

@BoGyo: Hát örülök az új tökismeretségnek nagyon, már ki is választottam a következő áldozatot.

@Holdgyöngy: Ők tudták, tavasz óta lesték az almákat, ahogy nőnek, de a fa olyan alacsony, hogy én ritkán mászok be alá. Jó is meglepetés.

@Dominika: Eddig a tök nekem tényleg nem annyira jött be, megkentük lekvárral, mézzel, fahéjjal, bár tudtam, hogy működnie kellene natúr is. Hát most működik. Ja, a mókusok nem eszik. Jó hír nekem. Rossz hír nekem.:)
Unknown üzenete…
Az almák nyálcsorgatók, szépek.
Sajnos a sütőtököt nem szeretem.
De meg kéne vele barátkoznom.
Tettem fel a titokzatos növényről képet, virágzik. Nézd meg.
További jó szüretet és jó egészséget kívánok.
GGy.
Juhmeli üzenete…
@Gyula: Lehet, hogy te sem a megfelelő tökkel találkoztál eddig:)
Köszönöm a jókívánságokat, neked is szép őszt!