Szőlőszív és sárgarépa

"Ha már végképp a padlón vagy, nézz jól körül és szedj fel onnan valamit!"

Nem tudom, kitől származik a mondás, de akár Kati is szerezhette volna, miután üvöltve feltápászkodott az előkertben. Fel is szedte és persze jól bosszút állt a tettesen, mert most éppen nem a saját lábában esett el. Így került a Kati-csapda a kezeim közé, és lett belőle egy vesszőszív, egyelőre csupaszon. 


Ezen kívül jóval korábban, még a kosár előtt készítettem képkeretet is az elfagyott szőlő levágott hajtásait felhasználva. A szőlő sok dologra jó, még halva is. Nem árt észben tartani. Azt sem, hogy nem kellene folyton ilyesmikkel babrálnom, de hátha egyszer megügyesedek.


Ma nem esett, így gyorsan elültettem a folyton termő eperpalántákat, mind a hármat, a megálmodott helyükre. Persze, mikor kikerültek a cserépből, megint nem bírtam magammal, és tő osztottam őket, meglátjuk, mit szólnak hozzá, főleg a nagyrészt gyökér nélkül maradt szerencsétlenebb darabok. De még szép idők jönnek, összeszedhetik magukat, esetleg növeszthetnek gyökereket.
A répaszedésben pedig ott tartunk, hogy sehol, még nagyon nem sikerült belevágnunk a felszedésbe a sok eső és a tárolás módjának hosszan tartó megálmodása miatt., de a csalamádé kedvéért lecsekkoltunk egy sor 'Nanti' típusút. Nagyon szépek lettek, de a légynek volt ideje megfúrni őket, miután felszedtük mellőlük a hagymát. Mert előtte egyetlen fúrt répát sem láttunk, most azért akad. 
Szóval egyelőre ennyit a betervezett, de elmaradt munkákról. És még azt is meg kell említenem, hátha jövőre érdekes lesz (nekem), hogy ismét terem a cukkini, a kis termések felett letépkedtem néhány levelet, hogy több meleghez, fényhez jussanak, meg persze rothasztó harmathoz és növekedést visszafogó éjszakai hideghez. Virágzik a zöldbab és az uborka, egyre bizakodóbb vagyok. Lesz még szüret?


Megjegyzések

BoGyo üzenete…
Nagyon jól néznek ki az alkotások! Még véletlenül se hagyd abba a gyártásukat:)
A répák pedig hatalmasak. Mi feladtuk a termesztésüket, miután inkább terültek és eszméletlen amorf alakokat vettek fel, mint, hogy lefelé nyomták volna a gyökerüket. Nem kedvelik a kőkemény homokot:(
Otthon Művek üzenete…
Na az a képkeret nekem kimondottan tetszik! Kinek jutna eszébe mégis elfagyott szőlőből képkeretet csinálni? Pont ez benne a legjobb.
A szív is jól néz ki. Így is, de még fel is lehet öltöztetni.
A répák meg gyönyörűek. Én egyszer próbálkoztam vele. Többet nem fogok:)
Holdgyöngy üzenete…
Ügyes vagy.ki gondolná mire is használhatók. Az a mókus külön feldobja!
Hedvig üzenete…
Ötletesek nagyon! Kedvet adna nekem is, pedig aztán igazán botkezű vagyok!

Gyönyörűek a répák!
Éva üzenete…
Tetszik a mű, én is babrálok, és arra vágyom, hogy majd a gyakorlás ügyessé tesz.
Juhmeli üzenete…
@BoGyo: Köszi a biztatást. A répákon csodálkozom, de ez az egyetlen, ami tavaly és idén is sikeres volt. Kár, hogy nem vagyunk répafüggők, egész szezon alatt egy nyamvadt sornyit pusztítottunk el a nyolcból.

@Adél: A képkeret Ferinek is tetszik, alapanyag van még a garázsba bespájzolva, ez a prototípus.

@Holdgyöngy: Köszi, tényleg jól megy Petihez:)

@Hédi: Hajrá, jövőre már neked is lesz nagyobb mennyiségű szőlővessződ!

@Éva: Ebben én is reménykedem, de amikor kidugott nyelvvel sem tudok egy normális csomót kötni a megfelelő helyre, akkor nehéz arra gondolni, hogy legközelebb könnyebb lesz. Persze ilyen apróságok nem tántorítanak el:)

A mécsesed nagyon tetszett egyébként, a csipkés, amit anyudnak is vittél partizni.