Zsákmány ...

Kicsi és nagyobb. 
 Aminek kicsik és nagyok is örültek.
 Újak és régebbiek újrarendezve.



... és ruhacsipesz

Újragondolva. 
A zöldbabot takargattam be fátyolfóliával, hogy melegedjen egy kicsit még. A vázat a hortenzia elfagyott hajtásai szolgáltatták (készült már belőlük jelölőkaró, jól láthatósági kerítés) ruhacsipesszel fogva hozzá a fóliát. Jó lenne még ezt is megkóstolni, mielőtt jön a fagy.


Megjegyzések

Anikó üzenete…
Annyira szép kis, nagy kert!:-) Csodálatosak még az őszi termések.
Jó kis töktermés. Sütötettek belőle már?
Holdgyöngy üzenete…
Melinda a hortenziákat most vágtad vissza, ha igen tövig? Tipródok mit is csináljak vele.
Juhmeli üzenete…
@Anikó: A sárga sonkatökből már becsúszott három is. Ez már függőség:) A nagydobosiak még várnak a dérre.

@Holdgyöngy: Ezek a télen elfagyott tavasszal szinte tövig visszavágott szárak. Az elvirágzott, élő zöld szárakat én nem bántanám, úgy mondják, hogy a száraz virágfejek védik a virágbimbókat a fagytól. Kerti hortenziád van, az a rózsaszín-kék gömbvirágú? Mert azon már kialakultak a virágrügyek, amikből jövőre virágzik. Száraz, beteg, satnya részeket persze el lehet távolítani. De egyébként ahányan vannak, annyi félét mondanak.
Holdgyöngy üzenete…
Hát ez az. A virágokat levágtam, volt egy-két nagy fej is, a többi kicsi levél, kicsi virág. Szerintem ezek a félig visszavágott (tavalyi)száron nőttek, az elágazott. Akkor a nagy levél, nagy virág a tövig vágott szárból nőhetett. Azt hiszem ezeket tavassazl vágtam vissza. majd megnézem, hátha leírtam valahova.
Juhmeli üzenete…
A kerti hortenziát tavasszal szokták visszavágni, akkor látszik a fagykár is.
Van aki úgy csinálja, hogy az öregebb és a satnya ágakat tőnél vágja ki, ezzel szép erős hajtások növesztésére sarkallja a bokrot, de ezek nem virágoznak csak következő évben, de akkor szépen. Ahogy írtad is, hogy voltak szép nagy virágaid. A maradék vesszőket pedig egy duzzadt erős rügyig lehet visszavágni,nem túl mélyen, ez még abban az évben virágozni fog, de lehet, hogy kisebbek lesznek. Így mindig vannak új vesszők és virágzók is szép számban. Nem öregedik el a bokor.

A cserjés hortenziát, ami fehér színű labdákat hord, azt megint máshogy szokták.:)