Míg a mókusok alszanak, cincognak a kertészek

Feri, ha az időjárás úgy engedi, minden nap kihajít minket az utcára Katival egészségügyi séta lebonyolítása céljából. 
-Kell a friss levegő! -mondja.
Neki meg a nyugalom. -gondolom. Hi-hi. 

A mai sétából hazaérve  figyelmeztető jeleket találtam a kertben. Munkára késztető, halogatást tovább nem tűrő jeleket. 

027
Nyílik  a krókusz, igaz nem az ősszel ültetett sövényben, hanem a tyúkhúrban.
Sőt tegnap este Feri be is jelentette, nincs mese, legkésőbb jövő héten neki kell állni a benti vetéseknek. Igaza van. A virágföld már a szuterénban melegszik, mindig somolyognom kell, ha arra gondolok, hogy talán eme zsák szállítmányozása után kezdett folyni a magzatvíz, ami a pasztinák kiásása után, de a még a póréhagyma kihúzás előtt történt meg azon a szép napon. Gyakrabban esszük a joghurtot is, szóval készülünk. Intenzív hülyülésem biztos jele hogy nem emlékszem arra, hogy a virágföldhöz szoktam e homokot, vakondtúrást keverni, mert akkor azt is el kellene kezdeni melengetni, nehogy megfázzanak a magok, ha hideg "ágyba" kerülnek.Valószínűleg időhiány (lustaság) miatt nem kevergetek majd, de új edényeket mindenképp kell kerítenem, mert alig van használható, úgy megrágta őket az idő vasfoga. És akkor már csak azt kell kitalálnom, hogy hogyan és mivel fogom pótolni azokat a deszkákat, amiket a nagy fészekrakó hajlamomban gyerekszobai játéktároló polcnak nyilvánítottam, és felfúrattam a falra, mert korábban ezeken pihentek a palánták a radiátorok felett papírdobozokkal megemelve. 
029
Az egy szem hóvirágom, ami a helyén maradt, de hol a többi, amit átültettem?
033
Barbi, készülődnek  a tulipánjaid.


Ideje belöknöm a kertész-motorom.

Megjegyzések

csakBea üzenete…
De örülök, hogy jelentkeztél! :)
Tényleg készülődik a tavasz már nálatok, nagyon szép a krókusz!
Mi már olyan rég voltunk a kertben, hogy talán oda sem találunk... amikor menni akarunk, biztosan esik valami csapadék, jó lenne egy hatalmas szivacs, amivel beborítanám a kertet, raktározzon csak a nyárra!
Dominika üzenete…
Kedves Meli, nem hiszem, hogy helyénvaló a lusta jelző abban a mondatban, amiben te vagy az alany... :-))))))
Annyira helyes a legkisebb mókus!!!
Gyönyörű a krókusz, én is nagyon várom a mieinket.
Holdgyöngy üzenete…
Növények előbújása? Havat láttam kint legutóbb! Bent a városban látom már előbújni a hóvirágokat. Itt minden hamarabb történik. Hogy van a kicsi mókus? S mit szólt hozzá a középső, a nagynak gondolom már van tapasztalata kistestvér ügyben.
Anikó üzenete…
Micsoda, lustaság? Á, dehogyis! Igazolt Nálad!:-)))
Kis mókus hogy van? És a többiek? Olyan jó hallani rólatok! Nálunk nem nagyon jön még semmi ki a földben...én is erősen gondolkodom a paradicsom vetésen, de tavaly nagyon porul jártam..
Picur üzenete…
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Kreatív Kertész üzenete…
Szoltál hozzá keverni vakondtúrást. :) Gratulálok a babához!!!
Hedvig üzenete…
Na de kismama! Nekem csak egy mókus van, de a lustaságról annyit, ennyi idősen az ágyból alig keltem ki, meg krémest ettem napokig ebédre és vacsira. :-)) Vigyázz magadra! Nekem is melegszik a palántaföld, homokot és vakondtúrásföldet is akarok beletenni.
Nálunk a hóvirágnak csak az orra hegye látszik ki, a többieknek még az sem.
Petra üzenete…
Gratulálok a kismókushoz!

Ági üzenete…
Akkor küldeném jövő héten a verbénát, ha egy címet írsz nekem.
Meli, jaj, aggódok, vigyázz magadra! Nehogy megfázz, nehezet emelj, erőltesd magad a kertészmotor-belökésnél! Habár gondolom most a mókuspásztorkodás leköti minden idődet úgyis.
Juhmeli üzenete…
@Bea: Ritkán jutok gép elé, de igyekszem. Tényleg elkelne az a szivacs nálatok annak a sok gyönyörű növényednek.

@Dominika: Nagyon elnéző vagy velem.:) A legkisebb tényleg nagyon aranyos, és egyelőre nagyon nyugodt is. Kop-kop-kop. Majd elromlik.:)

Ha marad ez az idő, hamarosan nálad is előbújnak, nálam csak azok virágoznak, amik a régi ágyásban jól elbújtak, és így nem kerültek átültetésre.

@Holdgyöngy: Nálunk rendes hó csak decemberben volt, eső szokott lenni helyette, annyira enyhe az idő, bár most két hajnalban is fagyott reggel, de aztán újra 5 fok lett szép napsütéssel.

Legkisebb mókus jól van, éjszaka is hagy aludni, csak egyszer kelünk enni, bár már kitapasztalta, hogy ha 25-ször kell kimásznom az ágyból, hogy a cumit visszadugjam a szájába, akkor megalkuvó leszek és magam mellé veszem, így már két éjszaka aludtam vele összedugott orral.:) A nagyobbak nagyon örülnek neki, csak sajnálják, amikor sír.

@Anikó: Mind nagyon jól vagyunk. Nagyon élvezem a babázást. Nálunk is listán van a paradicsomvetés a jövő hétre. Mi történt a tavalyiakkal?

@Kreatív Kertész: Köszi, holnap ki is nézek néhány csinosabbat, és előmelegítem őket. Szerencse, hogy vagytok nekem, blogszomszédok. Köszönjük a gratulációt.

@Hédi: Nem pattogok, nyugi van, csak sétálgatok a kertben mostanában, ha kijutok.

A hóvirágon nem csodálkozom, jól be voltak temetve nálatok.

@Petra: Köszönjük szépen!

@Ági: Küldöm, és ne aggódj! Csak sétálok és tervezgetek. Egyetlen dolgom volt a kertben, az is ma, mikor Kati beszorult a hintába a téli göncökben. Ott leizzadtam, mire kiszabadítottam. Hi-hi-hi.
BoGyo üzenete…
Nem semmi, hogy előre vannak a hagymások. A krókusz nagyon szép!!
Vigyázz magadra!!