Veteményes terv 2013

Ugyanazzal a programmal készült, mint a tavalyi is, de ahhoz, hogy újra a 30 napos ingyen verziót használhassam másik email címmel regisztráltam az oldalon. Ezért újra kellett rajzolni az egészet és a vetésforgóra sem figyelmeztet a program, de még így is szívesen használtam és most már elég gyorsan is ment a dolog. Fajtákat nem rögzítettem, csak nagyjából helyeztem el a zöldségeket, a múlt szezon ágyásainak tartalmát  figyelembe véve. A répa-hagyma páros maradt, a hüvelyes-spenót, a paradicsom-bazsalikom, kukorica-uborka, büdöske-petrezselyem, dísztök-kukorica is. Újítás kipróbálásra a büdöske-pasztinák, paradicsom-fokhagyma páros. A fokhagyma-eper nem működött egyik irányba sem. Káposztafélék köztesének saláta-retek talajtakaró, mire megnőnek a káposzták megesszük a tavaszi zöldeket. Mindenből kevés, de sokféle, főleg friss fogyasztásra, mert a krumpli, hagyma kicsírázik a szuterénban, kevés a hely a fagyasztóban. Azért, hogy ne kukuljunk meg egyes termények dömpingjétől és nem szeretnék egész nyáron tartósítani, a konyhában izzadni. Inkább az udvaron...
Másodvetést nem tervezek, örülök, ha az elsőről szüretelek, csak őszre-télre valókat vetek nyár végén majd, de ez nem jelenik meg a rajzon, mert a felszabaduló üres helyeket fogom használni.
.
340194


A terv növénylistával, vetési naptárral az alábbi linkre kattintva megnyitható, bár biztos változik még, mert a maglista még nem teljes, de a lényeg marad.


Megjegyzések

Ági üzenete…
Úgy irigylem ezeket a szép, szabályos alakú, tervezhető kerteket, mint a tiéd, és a tesómé! Nálunk a kert 8*150 méteres téglalap, vagyis hát inkább csík.
Klassz ez a terv. Én is mindig rajzolok, de még sosem sikerült betartanom, mindig úgy ültetek végül, ahogy éppen eszembe jut... :-)
BoGyo üzenete…
Nagyon mutatós! Jó lesz látni amikor valósággá válik!
Hedvig üzenete…
Köszi, hogy leírtad, mit mivel társítasz, nagyon profi a terv.
csakBea üzenete…
Ez az én szememben már nagybirtok :)
Juhmeli üzenete…
@Ági: Tényleg jó, hogy elég széles a telek jól lehet benne rendezkedni. Én a tervet nagy vonalakban betartom, de persze az egész csak papíron ilyen rendezett, élőben nálam a veteményes is dzsindzsa. Feri üzeni, hogy a gazt nem rajzoltam be, ami fontos eleme a veteményesünknek. Szerintem kell a gaz, árnyékot és nedvességet tart.:)

@BoGyo: Már csak egy hónap, addig bent rendezem a sorokat.:)

@Hédi: Van, ami eddig nagyon jól működött, nem hiszem, hogy csak szerencsém volt. Ilyen répa-hagyma, büdöske-petrezselyem, kukorica-uborka.

@Bea: 20*20 méteren.:) Tényleg zsúfolt, de sok kicsi talán elfér. A sok almafa a sövény, azok elméletileg keskenyek, 2 dimenziósak lesznek.
Névtelen üzenete…
Csak most olvastam, hogy megvan a kisbaba, gratulálok, és kívánok jó egészséget mindnyájatoknak.
Nem tudom, a vetőmagokat honnan szerzitek be, én most bukkantam a Tápiószelei Génbankra, ahonnan lehet magvakat rendelni(ha jól értettem ingyenes!). Ha érdekel, keress rá, Növényi Diverzitás Központ a nevük (nödik.hu).
Jópofa dolog ez a kertprogram, bár a mi kertünk is meglenne már, hogy én is tervezgethessek...
Erzsi
Juhmeli üzenete…
@almameter: Köszönjük a gratulációt és az információt is, mindenképpen bekukkantok a megadott helyre. Kívánom neked, hogy hamarosan ne csak tervezgethess, hanem vethess, szüretelhess is.