Azért kertészkedem

Igaz, még mindig csak a szobában. Elkezdtem szétültetni a sűrűn vetett paradicsompalántákat, a magasabbakat turbósítottam is nagy tejfölös poharakban. Nem lettem kész vele, mert elfogyott az előmelegített földem, de azért jól esett földet túrni (töf-töf-töf). Vetettem még paprikát ( Greygo-t, Senatort), paradicsomot ( Yellow Goldfisht Ágitól) és virágmagokat ( kagylóvirágot, lampionvirágot) is.
Hideg van és nagy a sár, nem is nagyon jutok ki a kertbe, csak gyerekpásztorkodni, pedig be kellene fejezni legalább a metszést, de jó érzés esténként a konyhában vacsorakészítéshez hallgatni a feketerigó dalát. Már nyomulnak a rozsdafarkúak, pityegnek itt is, ott is. 
A hátsó kertrészben az 'aljnövényzet' is beindult, árvacsalán virágszőnyege borítja be a kis gyümölcsfák alatti  területet és a veteményest is. A képen az utóbbi. Lesz munka bőven, hogy vetni lehessen.
Kép 035 
A csalán és tyúkhúr édes, illatos virágai mellett most ezeknek örülhetünk még:
Kép 029


Várjuk a jó időt. Hogy fogyjon a listáról a tennivalók tömege. Tavaly ilyenkor már retket ettünk a kertből.

Megjegyzések

csakBea üzenete…
Én azóta megcsináltam a metszést, majd kiderül mekkora szakértelemmel. Milyen virág ez a kék? Nagyon tetszik már régóta, de nem tudom beazonosítani. A március elején elvetett retek és rucola magok szerinted kifagytak?
Fernel üzenete…
Bea!
Ezek bizony csak olyan közönséges parasztnárciszok, szimpla virágúak, de iszonyú illatosak.
Nekem, hüpp- hüpp nincs belőlük.

Kertészkedni még én se bírok, még a március elején elvetett paprikák, paradicsomok, padlizsánok is ugyanakkorák, mint mikor kibújtak. A lényeges paradicsomokat még el se vetettem. Minek? Ha kicsit jobb idő lesz, úgy is utolérik a mostani, senyvedő társaikat.
csakBea üzenete…
Fernel: Nárcisz? Nem inkább jácint? Na de hol lehet szerezni ilyen parasztot? (Lopáson kívül, mert a szomszéd lépcsőház előtt van egy csomó, de elég ciki lenne kiásni őket..
Juhmeli üzenete…
@Bea: Jácintok. Szerintem ezeket még én is anyukám kertjéből "szereztem". A kutya mindig áttiport rajtuk, megmentettem őket. Legalábbis szeretek így emlékezni a műveletre.:) Szépen szaporodnak, ősszel szívesen küldök fiókát, ha érdekel.

@Fernel: Ne légy szomorú!:) Ősszel gondolok rád is.

Nálam ügyesek a paradicsomok, nem nyúltak fel (annyira), már öt lomblevelük van, de egy arasznál nem magasabbak. Az erdélyiek nőttek a legmagasabbra.:) Paprikák még nem mocorognak, igaz csak egy hete vetettem őket.

Kint még az ágyásokat sem lehet előkészíteni, megesz a gaz. Meg a salátát is.
csakBea üzenete…
Nagyon is érdekelne, köszönöm ! Alig tudom visszafogni magam, hogy ne menjek ki a kis ásómmal az éj leple alatt...
Vagy ha tudnád, hol lehet venni ilyen hagymát, az is jó lenne...
Juhmeli üzenete…
@Bea: Az éj leple alatt... Hi-hi-hi, Ez a kép beleégett a retinámba.:) Ősszel küldök belőle, boltban nem jártam már több, mint két hónapja, nem tudom, hol lehetne szerezni, esetleg hajtatva?