Már csak pár nap

...és virágba borulnak a barackfák. Már nagyon várom. Még nem metszettem meg őket, de  idén lesz az első komolyabb alakítás rajtuk. Ez lesz a harmadik tavasz ültetésük óta. 
Kép 005

Gyümölcstermők között a ribizli előzött be mindenkit, már virágzik, de nem kell sok az egres bimbóinak sem.

Ma az öreg körte került egyébként kés fűrész alá. Megszabadult jó sok vízhajtástól, keresztbe-kasul nőtt gallyaktól. A metszés koreográfiája némiképp módosult abban a pillanatban, mikor Feri mit sem sejtve felajánlotta segítségét. Így a 'Meli a létrán áll és hull a fűrészpor szemébe, valamint a megfelelő összpontosítás érdekében kidugott nyelvére' helyett, a 'Feri áll a létrán' kezdetűt adtuk elő, miközben a létrán fürtökben lógtak a kertészcsemeték is, a maradék madáreledelen meg a cseppet sem szívbajos őszapók. Mindez ugyanazon időben és térben, ugyanazon a fán és az az alatti létrán elkövetve.

Holnap, ha minden igaz, nekiesek az eperágyásnak. Tavaly ilyenkor már virágzott, most pedig még mindig ritkításra vár.



Talán beindul a kinti szezon is végre.


Hallottatok már szajkót "kiscipőzni"? Nagyon vicces,  egy cinege se venné be a kórusukba.





Megjegyzések

Anikó üzenete…
Már nagyon várom én is a virágzást!

Szép vasárnapot nektek!:-)
Zzev üzenete…
Jó munkát rám is vár egy szép adag tenni való.
BoGyo üzenete…
Remélem most már tényleg jön a jóidő! Jó ténykedést Nektek!!
Összefoghatnának a szajkók a seregélyekkel, egész jó kabaré jönne ki belőle:)
Holdgyöngy üzenete…
Nem is tudom várom-e a virágzást? Tavaly elfagytott az összes virág a barackfán. Én a körtét néztem mennyire duzzadnak rajta a bimbók, barack még zárt amúgy nálunk. Kerti munkák? Legyen végre egy kis meleg!
csakBea üzenete…
Nálunk is hátrébb vannak még a fák szerencsére. Remélem nem nyílnak addig, amíg fagy van, nagyon unom már, hogy minden évben lefagynak a csonthéjasok.
Irigyellek a madarak miatt, itt olyan gyávák, a kertben egyet sem láttam, bezzeg a kerítéstől két méterre, az erdőben, ott ugráltak, meg kergetőztek.
Kósa Márta üzenete…
Nálatok előrébb van ám a természet.
Pécsen járva virágzó fát, tulikat is láttam.
Itt szendergés és hideg- némi tavasz illattal.
Józsa Kata üzenete…
Azt hallottam a minap egy növényvédős előadáson egy szakembertől (a BASF munkatársa), hogy idén nem lesz kajszi, mert elfagyott a virágokban a bibe. Azt nem tudom, hogy ha még ki se nyílt, hogyan fagyhat el, meg azt sem, hogy tényleg vizsgálták a bimbókat, vagy csak az időjárás miatti "szakvélemény" ez...
Juhmeli üzenete…
@Anikó: Minden nap lesem a bimbókat. Azt hiszem ez már nem normális. Vasárnap punnyadtunk. Jó volt.:)

@Mr. Pickles: Apránként haladunk és egyelőre azt is csak elméletben.:)

@BoGyo: Ó, igen az tényleg kabaré lenne a javából! Hétvégén "kánikula".:)

@Holdgyöngy: Ha minden igaz hétvégén megkukulunk a melegben. Most már én is várom. Nagyon.

@Bea: Mikor ideköltöztünk és láttam a szántót, örültem hogy én népesíthetem be fákkal, de fájt egy kicsit a szívem, hogy milyen sokára lesz madárdalos a kert. Aztán mákom lett, mert Jobbraszomszéd néni öreg tujáiból,diófáiból és gyönyörű felnőtt erdei fenyőiről átjárnak a madarak. A telek végén húzódó füzesből is sokan jönnek. Talán azért is látjuk őket jól, mert nálunk kopár a terep.

@Márta: Köszöntelek nálunk! Szembeszomszédéknál is virágzik már az öreg kajszi. Pécs meg még előrébb jár, védett a fekvése.

@Kata: Ez tényleg érdekes, mert olyan nagy hidegek nem voltak, bár én egyáltalán nem jártam még körbe a témát. Nálunk nagyon fiatal a gyümölcsös, de a kajszi tényleg kényeske. Az új ültetésű fák vesszői két éve is, idén is visszafagytak, majdnem tövig. Onnan neveltem új törzset. Virág csak a nektarinon és az őszin lesz idén is.
csakBea üzenete…
Ha nem mozgunk, hanem ülünk a sejhajunkon, akkor hozzánk is bemerészkednek. Gondolom, itt azért félősebbek, mert ritkán látnak embert. Rajtam kívül most sem volt kint senki a közelben. Na meg a kutyák is ott mászkáltak.