Vannak virágaink

Kép 018
...a pipacsokon kívül is.

Egyre inkább igazolódni látszik az a mondás, ha gazos a kerted, akkor nincs elég virágod. Most, hogy már második évét kezdi a nagy évelőágy és erősebb gyökérrel indulnak a növények, egészen más az összkép. Szinte nincs üres hely, ami gyomosodhatna. A tavalyi kis növénydarabkákból idén hatalmas bokrok lettek. A liliomok már virágot is mutathatnak, ahogy néhány pünkösdi rózsa is.

Kép 008 
Persze akadnak veszteségek is. A tavalyi szárazságban megadta magát a som bokor, elpusztult a négyből három palástfű, nem bújtak elő a selyemkórók, a lángvirágok vegetálnak, de minden más rendben van. Beköltöztettem két rózsabokrot (az Eden rose-t és a Dames de chenonceau-t) a leendő gyerekhelyről, kitelepítettük a maradék palástfüvet, az alangfüvet és a szellőrózsát, mert ezek nem bírják a szárazságot és tűző napot. Most pedig várunk. Figyelünk. Ki szereti a helyét, az szaporodik. Ki az aki döglődik, azt átültetjük. Ki nőtt magasabbra, mint gondoltuk, és ki maradt alacsonyabb, mint vártuk. Mi, mivel mutat jól. Kísérletezem, mit, hogyan lehet szaporítani...
A ligeti zsálya idén is nagyon szép, magról tudtam szaporítani, lesznek fiókái. Az árvalányhajnak viszont nem tett jót, hogy az elszáradt leveleket leégettük, ahogy a japán díszfűnél is tettük, mert alig hajtott ki, még jó, hogy tavaly tudtam magról szaporítani  azt is. Jövőre csak ollóval megyek neki. A len és a kúpvirág magától is szaporodott magról, az őszirózsák is terjeszkedtek gyökerekről. A cickafark is elvetette a magjait, már virágzanak az utódok,  nagy kedvenceim.

Kép 009

Ő biztosan győztes lesz. Mert az ágyás állandóan változik. Az erősek maradnak, a gyengék eltűnnek. És persze a kertésznek is van új ötlete.



Megjegyzések

Zzev üzenete…
Ez igaz lehet mert nálam semmi virág nem volt csak gyom. De most majd jön egy újabb felvonás kicsit okosabban.
csakBea üzenete…
Gyönyörű virágszál a pipacsok közepén! :)
BoGyo üzenete…
De szépek!!
Unknown üzenete…
Szépek nagyon. A pipacs az idén különösen az. Nálunk tele van az árokpart, és máshol is. A kertben is van néhány.
Józsa Kata üzenete…
Szépek vagytok, jó ide jönni!
Petra üzenete…
Ez valóban nagy igazság, minál jobban kitöltik a teret a növények, annál kevésbé tud felbukkanni gaz.

A cickafark valóban nagyon hálás növény, szép nagy bokorrá tud fejlődni, ha hagyjuk.

Szép napos ágyásod van, biztos szeretne ott a nyári orgona, zsályák, bordó levelű hólyagvessző, kékszakáll is. Meg a macskamenta.

(Szólj rám, hogy ne dumáljak bele)
Fernel üzenete…
Nekem az a kék kalapos virágocska tetszik mind közül a legjobban :D

Nagyon-nagyon szépek vagytok!
Juhmeli üzenete…
@Mr. Pickles: Sok sikert az újrakezdéshez! Nekünk sem ez az első próbálkozásunk.

@Bea: :D Ugye?

@BoGyo: Minden napra jut valami apróság.:)

@Gyula: Jó hallani, hogy te is kedveled a pipacsokat.

@Kata: Köszi, jó érzés tudni, hogy szeretsz erre járni.

@Petra: Menta és hólyagvessző nincs, de a többi majd nyílik lassacskán. Majd megyek hozzád képeket csodálni (bogarászni) megint.

@Fernel: Jó hallani felőled, minden nap eszembe jutsz. Most fattyaztam a paradicsomjainkat.
Tamás üzenete…
Csodaszép ez az ágyás Meli! Nem győzöm gyönyörködni benne. Ez a nagy sárga mező.... lenyűgöző!
Szeretném, ha benéznél hozzám, mert kis meglepetésem van számodra!! :)
Andi&Tomi üzenete…
Gyönyörű a kerted :)
Andi&Tomi üzenete…
Nem akartam hosszabbat írni mivel már többszöri megjegyzéseimet egyszer sem tudtam elküldeni Neked.Éljen éljen, most már tudok írni.Szóval hozzátok fogok járni örömködni mivel most nálam rombolások/lesznek az ebek miatt,talán majd jövőre :)
Juhmeli üzenete…
@Andrea: Köszi, de a tied sem kutya.:) Feri ezért sem szeretne kutyust. Sőt, most, hogy elfogytak a cicusok, azt sem. Van átutazóban elég...
Hobbikertész üzenete…
Nagyon szép az ágyásod!
Mi az a sárga virág?
És milyenek vannak még? Én is szeretnék ilyet, én is, én is! :D
Juhmeli üzenete…
@Hobbikertész: Köszi a dicséretet. A sárga a cickafark egy fajtája, barkácsáruházból szereztem, illetve inkább a megmentésre váró kategóriába tartozott. Nem is álmodtam róla, hogy ilyen lesz, a gyerekek is szeretik, mindig tele van érdekes látnivalóval, pókbölcsödével, szöcskékkel, bogarakkal...
Csinálj egyet! Mi egy csomó növényt szomszédból, családból kaptunk bele, vagy magról vetettünk, vagy, mint a cickafarkat, olcsón szereztük. Csak elültettük őket és nézzük, ahogy nőnek. :)
Hobbikertész üzenete…
Ó, köszi!
Azt hittem, valami bonyolult képlet alapján ment a telepítés kertészeti aranymetszéseket alkalmazva. :D Akkor elkezdek durván mindent ültetni. :D
Köszi!
Juhmeli üzenete…
@Hobbikertész: Aranymetszés nem volt, de azt megnéztük, hogy mi mekkorára nő kb, meg mi mikor virágzik. Aztán jönnek a meglepetések.:)
BAnya üzenete…
Kati a pipacsmezőben. Szépek. :)