Mindenfélét mutogatok

Olyan sok dologról lehetne írni. Arról, hogy Feri már nagyon ügyesen kaszál a fűkaszával. A damil késre cserélésében még nem jutott előbbre, minek is, ha itt vagyok én, de a brümmögő részben már teljesen jól boldogul vigyázó szemeim kísérete nélkül is. Magára hagyhatom, mert csillogó piros és ezüst színű karácsonyról maradt jól láthatósági szalagokkal láttam el a növendék bokrokat. Így megint csak azt a kettőt csapta ki, amit a múlt alkalommal is. Olyan szép lett hátul a gyümölcsös rész, hogy régi-új álmokat kezdtünk tervezgetni a körben álló gyümölcsfák közé. Virágos rétet. Kerti lakot. Rózsakertet. Gazba vágott utat. 

Kép 031

Aztán itt van az évelőágyás az első sásliliommal, ami a kúpvirágos részben nyílt. Vagy a nyári orgona szökőkútszerű bokrán integető illatos, lepkés első virágok. Vagy az Eden rózsám első virága. 

Kép 016 Kép 015 Kép 017

Aztán vannak az ígéretek a veteményesben. Apró sárga, gömbölyödő cukkinik. Hatalmas, súlyos paradicsomszívek. Az első piruló őszibaracktermés a hároméves 'Early Redheaven' fajtán. Feri minden nap megtapogatja őket. 
Kép 032 Kép 027 
Kép 007


De feketedik már a szeder. Felszedtük az őszi fokhagymát, ami igazán szép lett volna, ha nagyrészt nem megy virágba. Az első vödör borsó is a fagyasztóban van már és elkészült az egresbokor első terméséből a befőtt. Van az öröm és bizonyosság, hogy a folytontermőnek vásárolt epertövek valóban folytontermők, mert újra virágoznak és már van rajuk kis zöld eper is. 

Kép 012

Kép 008
Mindeközben, hogy teljes legyen a kép, a káposztaféléim kicsik és csigarágottak. A répában már gazolni sem merek. De éjjel végre esett egy kis eső és felfrissültünk. Biztos azért nem került el minket, mert babakocsitól elkezdve a ruhákon keresztül minden kint hagytunk az udvaron éjszakára, ahogy szoktuk is.

Vannak hangulatok is. Mindig más. Most éppen ez a látvány árul a szemem elé minden nap, amin mosolyognom kell:

Kép 024

És még van kerítésfestés és rózsaszörp és mákszüret és citromfűszörp és csalánáztatás és mángold mindenhol és kúpvirág mindenhol és kis uborka és jó illat és medencében diskurálás a vizilóval és sok-sok lepke és motorozó mókusok és már Bálint is elmúlt öt hónapos.

Kép 003



Hmmm. Jó dolgunk van.


Fel sem tudjuk fogni, mennyire.






Megjegyzések

Hedvig üzenete…
Öröm volt olvasni minden sort.
Petra üzenete…
Bizony jó dolgotok van!
Az élet szép és kerek, maradjon is mindig az!
Piszke a Birtokról üzenete…
Feri nem néz elég fûkaszapornót, minden más nagyon rendben ;)
Unknown üzenete…
Nagyon tündér ez a kicsi fiú!
Gyönyörűek a kúpvirágok, kedvenceim! de talán már írtam, és valóban, az élet szép! :)
Fernel üzenete…
Még több ilyen boldogságos szép napot nektek!

Nagyon aranyos a legkisebb mókus!
És nagyon szép a kerted is, a gazzal meg ne törődj, gondolj arra, hogy egymást támogatják, és védik :D, mármint a haszonnövényeiddel.
Ha véletlenül a mángoldod magba menne, egyet hagyj meg nekem, mert idén égen-földön nem találtam színes mángoldot az árusoknál. Tavalyi maradék sima magját vetettem, van néhány tő, de idén nagyon gyengén kelt a libatopfajtám, amit mi spenótnak eszünk, úgyhogy spenót hiány van.
Holdgyöngy üzenete…
Aranyos ez a pici mókus. A csalánlével mit kezdesz? Azért kérdem, mert nekem is van, jó büdös, kipróbáltam, hogy készül.
Juhmeli üzenete…
@Hédi: Pedig nem is rózsaszín szemüvegben írtam. :)

@Petra: Köszi, kívánok hasonlókat!

@Piszke: Látod, nem is gondoltam, hogy itt a hiba. ;)

@Kriszti: Aranyos vagy. Tényleg OK. vagyunk. És tök jó, hogy észrevesszük.

@Fernel: Köszi! Örülök, hogy jelentkezel. A paradicsomok gyönyörűek! A mángold már virágban, gyűjtök magot és küldök. Van többféle, nem tudom, milyen keverékek lesznek átporzás után.

@Holdgyöngy: Tízszeres hígításban a paprikákat, tökféléket és káposztákat locsolom meg vele. Tápanyagigényesek és nem fejlődtek vmi jól. Lehet már késő is nekik, de ártani sem árt.
csakBea üzenete…
Kit érdekel a káposzta, ha a többi mind ilyen gyönyörű! Hihetetlen, hogy mekkorák már a paradicsomjaid, és hogy az őszibarack már pirul!
Bálint nagyon cuki!
BoGyo üzenete…
Szép mindenetek! Milyen mosolygós kis manó:) Tündéri!
Hobbikertész üzenete…
Képzeld, Meli!
Tavaly megirigyeltem a bíbor kasvirágod, és vettem egy tövet. Idén ez a legszebb virág a kertemben!
Kúpvirágmagot szabad kérni? :D
Szépek vagytok!
Juhmeli üzenete…
@Bea: Teljesen igazad van! Idén csak a csigákat érdekli a káposzta.:)

@BoGyo: Tényleg mosolygós. Mindig mosolyog. És olyan kis csendeske. Úgy örülök, hogy belevágtunk. Nagyon kellett még egy ilyen kis mókus.:)

@Hobbikertész: Örülök! Remélem szaporodik is majd, feltéve, ha hagyod, hogy magot hozzon és nem irtod ki jövő tavasszal az utódait gyomláláskor.
Szabad kérni, majd küldj címet és késő ősszel küldök magot.
Jaj, hízik a májam!