Arról, hogy miért kerül kerti naplóba az, hogy Kati is óvodás lett

Múlt hétfőn két móki indult óvodába az eseményhez tartozó összes hóbelevancával együtt. Felettébb büszke voltam magamra, hogy mindent sikerült összekészíteni, megvarrni, megvenni, megkeresni, kimosni, kivasalni stb., stb. Hatalmasra dagadt elégedettségem az oviban pukkadt ki, amikor a hisztifelszerelésbe készített cumit nem találtam. Negyedóra keresgélés, ágyneműrázogatás, mindentösszeturkálás után sem találtam. Ezért és egyéb előre nem látható ok miatt aznap négyszer tettük meg Bálinttal a közel félórás utat. Haza, vissza, haza, vissza. A séta felsorolhatatlanul sok, jótékony élettani hatásán túl szert tettünk kínai selyemmirtusz és fagyal dugványokra. Előbbit ugyanattól a nénitől kaptam, akitől két évvel ezelőtt is, csak akkor még Kati trónolt a babakocsiban és akkor nem harapott meg a tacskója sem. Cserébe viszont idei, nemvirágos, de talpas hajtásokat kaptam, amik eredési valószínűsége sokkal nagyobb a korábbi próbálkozásom alanyaihoz képest, úgyhogy nagyon bizakodó vagyok, de többet nem lépek közel a kerítéshez megcsodálni a gyönyörűen virágzó anyabokrot. A fagyalhajtásokat az óvodát körbefogó hatalmas sövényről khmmm szereztem. Ferinek szeretnék majd örömet szerezni velük, egy a veteményest alulról határoló, szépen formára nyírható sövény képében. 
Képjo 043
Fagyaldugványok.

Útközben még azt is felfedeztem, hogy az ovinak van saját biokertje is, ahol a gyerekeket oktatják fenntartható fejlődés, önellátás témakörében. Vannak padok, asztalok, madárijesztők, üvegháznak kerete, ágyások mindenféle jóval és eperhengerek:

DSC05532
Alkalomadtán én is bevizsgálom közelebbről, mert a hosszú, száraz forróság után is harsogóan zöldnek és egészségeseknek látszottak a zöldségek.



Megjegyzések

mancoka kertje üzenete…
Gratulálok a gondos felkészüléshez, a kis baki is jól végződött (kutyaharapást leszámítva), hiszen így tettél szert új növénykékre.
Hogyan bírja a leányzó az óvodát? És te?!
Nagyon szép ez az ovikert!!! Nem lehetne egy közelebbi fotót arról az eperhengerről? Nagyon jó lehet, lemásolnám én is.
Ilyen kertben jó lehet ovisnak lenni! Gratula a kitalálójának és fenntartójának!
Sok sikert a fagyal sövényhez!
Zzev üzenete…
Én is szoktam ... szerezni dolgokat és már egy egészen szép listám van miket fogok még szerezni idén meg honnan.
BoGyo üzenete…
Remélem nem komoly a harapás!
Milyen szép az ovi kert! Nagyon barátságos! Emlékszem, nálunk szinte tiszta beton volt az egész.
Szépek a szerzemények!!
Holdgyöngy üzenete…
Nem mondhatni, hogy unatkoztál. Ez az óvoda nagyon bíztató kerttel rendelkezik!!!
Juhmeli üzenete…
@mancoka: Készítek majd közelebbit is, ha megint arra járok, de neten lehet találni hasonlókat (strawberry tower). Kati nagyon szeret oviba menni, már két éve vágyott rá, mióta Peti ovis.:)

@Mr. Pickles: Nekem is vannak lelőhelyeim, úton-útfélen figyelek, kérdezek, kérek. :)

@BoGyo: Semmi komoly, kerítésen keresztül kapott meg a kis mocsok, de lecsúszott a farmerről. Az ovi olyan szép, mintha egy arborétumban lenne, gyümölcsfa is van benne, meg szomorú füzek, vérszilvák, fenyők, sok füves hely, majd megmutatom... Ez a veteményes most plusz terület hozzá.
Juhmeli üzenete…
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Juhmeli üzenete…
@Holdgyöngy: Én szeretnék egyszer unatkozni, csak a kaland kedvéért, de nem jön össze.:) Tényleg nagyon mutatós a kert.