Körteszüret

Több lépéses műveletre sikerült. Négyféle körtéből a Vilmost és a közvetlen mellette növőt, amit jobb híján piros Vilmosnak szólítok, még augusztus közepén szedtük zölden, mostanra ennyire szép lett az a kevéske maradék, amit még nem zabáltunk fel Bálinttal:

Képjo 071
Az utolsó túlélők.
Képjo 020
Bálint a körtepusztító.
Augusztus huszadika környékén már a nagy fáról a gömbölyűbb fajtát lehetett zöldnek szedni, az is szépen megérett a garázsban Vilmosékkal együtt. Múlt hétvégén pedig a körte alakút szedtük ugyanarról a fáról. Voltak közötte azonnal fogyaszthatók és nagyon zöldek is, sőt, még mindig sok van a fán is, főleg az alsók, amik aprók és a nagyon magason hintázók, amiket nem tudtunk leszedni, így akkor kerülnek fogyasztásra, mikor maguktól leesnek és arra járok.

Képjo 022
Körtét szállítani fűnyíróval is lehet nem csak talicskával.
Képjo 023
A létra pedig arra való, hogy Kati és Peti a potyogott, félig rohadt körtéket gondosan visszatekergethessék a fára, miközben anyjuk (a kertész) az említett eszköz hiányában ugrálva szedi a körtét.



Megjegyzések

Dominika üzenete…
Nagyon helyesek a gyerekek! Bálint mekkorát nőtt!
SzilviaA üzenete…
Védesd le létra nélküli körteszedést mint tartásjavító és alakformáló módszert, mielőtt valamelyik fitnessz guru lecsap rá és kisajátítja! :D
Otthon Művek üzenete…
Bálint nagyon helyes kis fickó :)Nagyobb Mókusok pedig roppant ügyesek és leleményesek. Anyuka, Te csak légy büszke, és ugrálj! xD xD
Hedvig üzenete…
Édes kis manók! A létrát nálunk sem lehet felállítani legalább tízperces mászókázás nélkül.
Mi sajnos fenjük a fejszét a körtefáinkra, kipusztulóban vannak.
Juhmeli üzenete…
@Dominika: Eszembe jutott, hogy rég mutattam már, gyorsan pótoltam fogatlan mosolyát a képernyőre.:) Mondtam már, hogy fogatlan babamosolyfüggő vagyok?

@Szil: És gumicsizmával lehet nehezíteni, ha nem találjuk a kertészcipőt hozzá.:)

@Adél: Úgy lesz!:)

@Hédi: Megnyugtató a tudat, máshol is így megy a létrázás. A körtefáitokról olvastam, és nagyon sajnálom. Jó dolog az idősebb, termő fa. De biztos lesz előnye is az új helyzetnek.
BoGyo üzenete…
Szerintem csak örömödben ugráltál, hogy milyen tündéri gyerkőceid vannak:)
mancoka kertje üzenete…
Csodaszépek a körtéid, de azok eltörpülnek a csemetéid mellett! A körtefaló nagyon tetszik, úgy meggyöntölném! Ettől szebb nem is lehetne a kerted, hiszen élettel teli! Legyen nagyon sok örömöd bennük, és örömödben ugrálj, és necsak a körték után!
mancoka kertje üzenete…
Bocs! Körtefaló=körte pusztító
BAnya üzenete…
Szépek vagytok. :)
Juhmeli üzenete…
@BoGyo: Így is lehet fogalmazni.:)

@mancoka: Körtepusztítót remekül lehet dögönyözni, nagyon csiklandós. Feri szerint, még nincsen teli a kert, de ugrándozni tényleg lehet és van miért.:)

@BAnya: Khmmm. Igaz.:)
Monika üzenete…
öröm látni a szorgos kis kertészeket!!!!Régen én gyümölcsös kert hiányában mentem a gyerekekkel és a trabanttal gyümölcsöt szedni.:)
Juhmeli üzenete…
@Mammka:Úgy hallom a soraid közül, hogy annak is megvolt a maga sajátos hangulata, amit még mindig jól esik emlegetni.:)