100 lyuk az évelőágyban

Készülök a tavaszi  virágpompára. Nem azért most, mert nekem sosem jó, ami van, hanem azért, mert most kell. Nehezen álltam neki a feladatnak. Nemcsak azért, mert soknak tűnt a száz tulipán hagyma és a megszámlálhatatlanul sok másféle elültetése, hanem azért is, mert nem tudtam zöld ágra vergődni magammal a hová és a hogyan kérdések kapcsán. Már nem a hogyan-ültessünk-tulipán-hagymát kérdésen akadtam el, azt már korábban megálmodtam és gyakoroltam is, hanem a szín és fajta összeállításon. Végül fajtánként külön foltokban, de kevert színekkel kerültek az évelő ágyás első sorának évelői közé legkedvesebb virágaim. Van köztük rendes tulipán formájú, van liliom formájú és vannak rózsára emlékeztető duplavirágúak is. 50 darabot névnapomra rendeltem, további 24 kihagyhatatlan hipermarketes szerzemény (még jó, hogy ritkán járok ilyen helyen, sőt bármilyen helyen, ahol vásárolni lehet), a fennmaradó két tucat pedig saját hagyma volt.
  045 IMG_2748 
Ha már itt tartok, bevallom még a szintén hipermarketes 40 db díszhagymát. Ezek is az évelőágyba költöztek. A tulipánok egyenként kerültek elültetésre. Minden kis gödörbe szórtam egy tejfölöspohárnyi folyami homokot ( hajaj, lassan elfogy a homokozó), arra ültettem a tulipánhagymákat, amik olyan gyönyörűek voltak, mint egy alma. Remélem így hosszabb életűek, egészségesebbek lesznek a hagymák, mert az eléggé kötött talajunkban hamar elrohadnának. A homok talán segít a vízelvezetésben. A díszhagymák viszont aprók voltak, mint a krókuszok így azok tömegesen lettek elültetve, de a homokot azért tőlük sem sajnáltam. Vissza van még ezenkívül rengeteg más tavaszi hagymás, lassacskán nekik is találok helyet, ha a legkisebb ugrifüles is úgy akarja.
040

(Vagy a középső, aki ma hálózsákjával az éjszakára ágya mellé biztonságinak készített felmosóvödörben állva, ki tette ezt ide felkiáltással várt a besötétített gyerekszobában ébredés után. Így kell gyereket csapdázni....)

Megjegyzések

Messzenéző Minyon üzenete…
Hát nem unatkozol, az biztos! De legalább nagyon szépek lesznek! A tulipánok is, a gyerkők is.
Holdgyöngy üzenete…
A mókifotók mindig mosolyt csalnak az arcomra. Én meg úgy jártam, mikor az új hagymákat letettem előkerültek a régiek szétrágva. Én nem szoktam kiszedni őket. Vártam is az ültetéssel rögtön hidegebb időkre.
mancoka kertje üzenete…
Ilyen segítséggel aztán könnyen megy a munka! Őszintén szólva, teljesen elvonta a figyelmem a tulipánokról, pedig az a kedvenc színösszeállításomban pompáznak ott a háttérben. Már megjelentek lelki szemeim előtt a tavaszi pompájukban is. Gratulálok!
Petra üzenete…
Minden elismerésem. A tulipán (vagy bármilyen) hagyma nagyobb mennyiségű ültetése valami rejtélyes oknál fogva szinte fizikai fájdalmat okoz. Elég érdekes annak tükrében, hogy egyébként meg kényszeresen ültetek:)

Gyönyörű ez a gyerek:)
Zzev üzenete…
Én nem értem ezt a vödröt teljesen az a helyzet.
Juhmeli üzenete…
MM, köszi, nem maradtok le róluk ti sem. Alig várom már a tavaszt! Na, ez nem igaz.:b

Holdgyöngy, én sem szoktam kiszedni, de elméletileg itt lesz a végleges helyük, azért költöztek megint. Nagyon nehéz volt megtalálni a tulipánhagymákat, mélyre süllyedtek, minden más hagyma előkerült előttük. Innen már én sem szedem ki őket, ha nem muszáj. A pockok szokták megenni, de lehet, hogy más állat is szereti őket. Sajnos.

Mancoka, Bálint az udvaron ritkán együttműködő, csak ha alszik. Remélem lesznek olyan szépek, mint ahogy elképzeltük őket.:)

Petra, vörös és fokhagymának simán nekiállok, mert ott csak dugdozom őket, de ennek így nehezen álltam neki. Most viszont hátradőlhetek egy pár évig. Ha készen lesznek a nárciszok, meg a többi.:) Igen, Bálint szépen kikerekedett, ez a körtekúra eredménye. Még mindig tart.:)

Mr. Pickles, igaza van, Feri se érti, pedig ő tudja, miről kellene szólnia.:) Csak annyi, hogy Kati itthon van táppénzen, mert benyalt vmi hányós vírust az oviban. Ezért volt vödör az ágya mellett, amibe mikor felébredt sikerült beletolatnia, ahogy szállt le az ágyról. Tehát ő is akadályozó körülménye a kerti munkáknak. Már jobban van. Nagyon is.:)