Mai fazék

A hóból mostanra csak emlék maradt, de a szél mit sem csillapodott. A madáreleség kihelyezésén és egy gyors körúton(=fejben sürgősségi tennivalók listaírásán) kívül másra nem is voltam hajlandó, mint lefagyott ujjakkal letörni néhány mángoldbokor közepes méretű levelét és a konyhába szállítmányozni. De már ők is csak szép emlékek.
Képjo 018
Ez a mángold-cékla mező csak úgy idenőtt. Bezzeg a sütőtök, aminek a helye volt, az nem volt ilyen lelkes.
Képjo 021 Képjo 020 Képjo 022 Képjo 023
Mángold fokhagymás, tejszínes tésztának.

De csak azért, mert nem találtam itthon tojást.


Megjegyzések

Andrea üzenete…
szia, imádom a mángoldot, nekem is van a kertben, és nekem is sok lukas)))), látom Neked is - nem permetezek semmit a kiskertemben - de nagyon finom minden formájában. A sóskám is lukas általában))), ja és én is Baranyában élek!
Juhmeli üzenete…
Andrea, üdv nálunk! Mi még hiányosságokkal és kihívásokkal küzdünk zöldségfogyasztás terén, de sokat gyakorlunk.:) A mángoldot nagyon szeretem nézni, gyönyörű növény. Nő magától és annyi jót mondanak róla, de volt már kaja, amit nem ettünk meg belőle. :) És természetesen lyukas. :) Idén rengeteg a csiga.
Andrea üzenete…
Köszi a szíves fogadtatást!
Én a mángoldból spenótfőzeléket is szoktam csinálni pld. Nekem minden évben megrágcsálják a csigák))), viszont felszeretném venni velük a "harcot" csak még nem tudom miképpen tegyem. Most késő ősszel elkezdtek túrni-fúrni a vakondok is a kertem egyik részében, a kis piszkok.))))
BoGyo üzenete…
De jó nézni ezeket a szép zöldeket ebben a zimankós időben:) Jó étvágyat!